"Erdoğan'ın İsrail'e Tavrı Takdire Şayan"

"Erdoğan'ın İsrail'e Tavrı Takdire Şayan"

Başbakan Erdoğan'ın Gazze ablukası konusundaki açıklaması Filistinlileri memnun etti.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın mutlaka kaldırılması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlu tavrına övgüde bulundu.

Filistin Hükümeti bugün (12 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. bildiride, uluslararası toplumun sekiz yıldır devam eden haksız ablukaya karşı bunun gibi cesur tavırlara ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Bazı resmi ve gayri resmi çevrelerin Gazze Şeridi'ne uygulanan haksız abluka karşısındaki sessizliğinin hayret verici olduğuna işaret eden Filistin Hükümeti, Gazze'nin yeniden imarı sorumluluğunu üstlenen Katar gibi ülkelerin Filistin halkına ve haklı davasına verdiği desteğe teşekkür etti.

Erdoğan'ın tavrının takdire şayan olduğunu belirten Filistin Hükümeti, Arap liderlerden birçoğunun bu tür bir tavır ortaya koymaktan aciz kaldığını söyledi. Filistin Hükümeti, dünyanın özgür insanlarından Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kırılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi.

Bildirinin sonunda, "Tüm dünya bilsin ki, Filistin halkı haklarından ve sabitelerinden taviz vermeyecek. İşgalden tamamen kurtulana kadar direnişini sürdürecek" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Erdoğan, Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka kaldırılmadıkça Mavi Marmara kurbanlarının ailelerine verilecek tazminatta anlaşma sağlanmasının mümkün olmadığını açıklamıştı.

ERDOĞAN'IN GÖZDEN KAÇAN MAVİ MARMARA AÇIKLAMASI