Erdoğan'ın Diyarbakır planı

Erdoğan'ın Diyarbakır planı

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da 12 milyar dolarlık GAP eylem planını açıklıyor. İstiklal Marşı'ndan dörtlük okuyan Erdoğan, bölge halkına şu mesajları verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 12 milyar dolarlık GAP eylem planını açıklıyor.

Bölgenin refahı için çok önemli bir hamleye start veriyoruz. Hükümet olarak buna verdiğimiz önemi göstermek için çok geniş bir kadroyla buradayız. Finansmanımızı belirledik. Bölgenin talihini değiştirecek tarihe bir yeni dönemin başlangıcı olacak sonuçlar üretecektir. Bu kurtuluş projesini elle tutulur gözle görülür hale getirmek için düğmeye basıyoruz. Bölücü terör örgütünün istismar ettiği sosyo-ekonomik yaralar bu proje ile kapanacaktır.

Biz yola tek millet tek bayrak tek vatan diyerek çıktık. TRT'nin bir kanalı bölge dillerini sürekli anons edecek hale gelecek. Bu yeni açılımlar birlik beraberliğimizi güçlendiren sosyal restarosyon meydana getirecektir. Bu bölgenin makus talihini değiştirecektir. Bu girişimlerin hükümetime nasip olmasından büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Bu yeni eylem planı Türkiye için milattır. Mesele Türkiye'yi bir bütün olarak algılayabilmektir. Bugün açıkladığımız takvimi belirlenmiş bir eylem planıdır. Kalkınmanın ve refahın temeli hiç kuşkusuz adalettir. Adalet ve refahı ülke geneline eşit şekilde paylaştırmak çok önemlidir. Hedefimiz herkes için demokrasi ve özgürlüktür. Bizi birleştiren paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bu vatan toprakların biz bir ve bütünüz. O zaman ne diyoruz:

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Hep birlikte kaybetmemek için hep beraber kazanmak zorundayız. Onun için yolumuz açık geleceğimiz aydınlıktır. Herkes emin olsun aşamayacağımız hiç bir mesele yoktur. Bu topraklar elbette şaha kalkacaktır. Ülkenin tüm şehirlerindeki mayınlı alanları hep beraber el ele verip biz temizleyeceğiz. Bu ülkenin evlatlarını mayın döşemek suretiyle heba edenlerin hesabını benim milletim soracaktır. Ortak gelecek hedeflerinde hep birlikte kanatlanacağız. Bütün meselemiz vatandaşların arasında ayrım göstermeksizin ülkenin bütün insanlarını kazanmaktır.

HABER 7