Erdoğan'dan Tekirdağ'a  Konuştu

Erdoğan'dan Tekirdağ'a Konuştu

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde konuştu. Tekirdağ için yeni yatırım müjdesi verdi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ'da başlangıç'ta yüzde 17, daha sonraki seçimlerde yüzde 22, en son seçimde ise yüzde 37 oy aldıklarını söyledi. Erdoğan, kendilerine oy versin veya vermesin her yere yatırım yaptıklarını anlattı. 
Erdoğan satır başları ile şunları söyledi: 
-Bize yasakçı otoriter diyenler,  12 yıl boyunca verdiğimiz demokrasi ve özgürlük mücadelemizin karşısında durdular. 
-Bize sürekli yaşam tarzına müdahale edecek dediler. Biz hiç kimsenin hayatına karışmadık. 
-Geçtiğimiz hafta vizyon belgemizi açıkladık.  Toplantımıza katılan sanatçılara demediklerini bıraktılar. Kendilerinin haricindeki herkesi boğarlar. 
-Bunlar özgürlük düşmanıdırlar.  Geçmişimize baktığımızda nerede özgürlük kısıtlandıysa arkasında CHP vardır. 
-Uluslararası yardım kuruluşu Artvin Hopa'da iftar vermek istiyor.  Vandallar toplanıp bu iftara karşı çıkıyor. CHP milletvekilleri, pensilvanya medyası bu saldırının arkasında duruyor. Ben orada miting yapmak istedim otobüsümüzü taşladılar. Koruma görevlim arka kapıdan düştü haftalarca yoğun bakımda kaldı. Onları gitti bu Kılıçdaroğlu tebrik etti. Bu öyle bir adam.
-Bunların siyaseti sadece ve sadece korkutma ve kutuplaştırma siyasetidir. 
GÜNEYDOĞU'NUN İKİ PARTİSİ VAR

-Güneydoğu'da iki parti var, birisi AK parti diğeri de silahların gölgesinde siyaset yapan bir parti. Silah olmasa ne kadar oy alacağı belli değil. Güneydoğu bizimle ayağa kalktı. Hakkari bütün engellemelere rağmen o havaalanını da yapıyoruz. İsteseler de yapacağız istemeseler de yapacağız. Çünkü orası da Türkiye Cumhuriyeti toprağı. 
-Bunlarda eser üretmek diye birşey yok. Kılıçdaroğlu, Bahçeli Sivas'tan ötesi Türkiye değil mi,  Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitti, bir salon toplantısı yaptı geri döndü. Bunlar böyle. Dersim katliamını CHP'nin eseridir. Kılıçdaroğlu'ndan bununla ilgili bir ifade çıkmaz. 
YILLARCA BU MİLLETE TEPEDEN BAKTILAR 

-CHP yıllarca bu millete tepeden baktı. Bunlarda gurur kibir var, bunlar kaymak takımın partisidir. Mazlumların mağdurların değil. Makarnacı, kömürcü dediler,  şimdi de Kılıçdaroğlu şimdi kendi seçmenine 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. Kimseye danışmadan bir aday çıkardılar. Buna oy vereceksiniz diyorlar. CHP'li kardeşim bu dayatmaya sandıkta cevabını vercektir. 
-Salon sosyeteleri ile bu ülke yönetilmez. Toprağı eşeleyenlerle el ele omuz omuza Türkiye'yi ayağa kaldırdık.  Biz milletin içinden çıktık. 12 yıl 8 seçim büyüyerek geldik. Milletimiz bizi layık olduğumuz yere getirdik. İnşallah 10 Ağustos'ta CHP'li MHP'li kardeşim içlerinden çıkan bu kardeşine desteğini verecektir. 
-Biz farklıyız. Bizde Türk, Kürt, Pomak, Gürcü hiçbir ayrım yok. Biz yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz. 
SİYASETTE CEHALET ÇOK KÖTÜDÜR 

-CHP ve MHP'nin çıkan adayına Taksim'de eline bir dergi tutuşturdular. Acemilik çok kötü bir şey, Hele siyasette acemilik çok kötü bir şey.  CHP ve MHP'nin adayının eline tutuşturulan dergi, bir zaman Bediuzzaman'a hakaret etti, darbeyi savundu. Şahsıma da hakaretler etti. Bir kapağında da Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime de çok büyük hakaret etti. Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin mirası olan parti şimdi gitmiş bu adaya destek vereceğini açıklamış. Bu nasıl karnı genişliktir.  30 Mart seçimi öncesi Yazıcoğlu'nun kemiklerini sızlattılar.  Yatıp kalkıp Yazıcıoğlu'nun katillerini bulmadığımızı söylüyorlar. Bizim karşımızda bunu söylemiyorlar.  Artık Yazıcıoğlu üzerinden oy devşirmeyi bıraksın. bbp'ye gönül veren kardeşlerim partisine gereken cevabı verecektir. 
-Yeni Türkiye'nin karşısında cılız muhalefetin adayı kalkıp 7 parti destekliyor 8. parti de geliyor diyor. Kırık çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Eski Türkiye'yi geri getirmeye çalışıyorlar. Eski Türkiye geri gelmeyecektir. 
-Biz Türkiye'yi hep kucakladık, kucaklamaya devam edeceğiz. Kardeşlikle büyüttük, büyütmeye devam edeceğiz.
BİR MONŞER BULDULAR SİZİN KARŞINIZA GETİRDİLER

-2007'de Cumhurbaşkanı'nı bize seçtirmek istemediler. Biz de halka gittik. Halkın seçmesine de karşı çıktılar. Şimdi hangi yüzle sizin karşınıza gelecekler. 
-10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nı vekiller değil halk  seçecek.  Bizim hazırladığımız o ortamda şimdi bir monşer buldular halkın karşısına çıkıyor. HDP'nin adayı bizim sağladığımız ortam sayesinde halkın karşısına çıkıyor. 
-Özgürce manşet atan,  özgürce hakaret eden, benim aileme demediğini bırakan medya istediğini yapıyor.  Biz 77 milyon için eser üretmeye devam edeceğiz. Demokrasinin standartlarını daha üstlere çekeceğiz.  
-Bölgemizde ve dünyada her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olacağız. Biz Hint yarım adasına Açe'ye orada zulüm var diye donanma gönderen Osmanlı'nın torunlarıyız. Mülk ve Adalet ona sahip çıkmakla mümkün olur. 
-İstanbul doğumlu bir kardeşiniz olarak Tekirdağ'ın bende yeri ayrıdır. Tekirdağ'ın gelişmesi için elimizden geleni yaptık. Büyükşehir'e dönüştürdük,  Üniversitesini kurduk.  Kazanamadık üzgünüm ama bu başka. 
HIZLI TREN TEKİRDAĞ'DAN EDİRNE'YE UZANACAK

-Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Önümüzdeki ay Ankara-İstanbul hızlı treni açıyoruz.  hızlı treni Tekirdağ üzerinden Edirne'ye uzatacağız.  Bu yolun bir ucunda marmaray diğer ucunda da TCDD var. 
-Tekirdağ'ı ülkemizin saygın liman şehirlerinden biri haline getirdik.  Yük trenleri hiç kesintiye uğramadan  gidip gelecek. Tekirdağ bir ulaşım şehri haline getireceğiz.
-Sağlıkta Tekirdağ bölgesinin parlayan yıldızı oluyor. Tekirdağ'a 480 yataklı bölge hastanesi kazandırıyoruz.  Tragep projesini uygulamaya koyduk.  İçme suyundan erozyon kontrolüne kadar dev bir proje bunun için 10 katrilyon harcama yapacağız. 
ERGENE TIPKI HALİÇ GİBİ TERTEMİZ OLACAK

-Tıpkı Haliç gibi Ergene'yi de temizleyeceğiz. Haliç'in yanından geçilmiyordu. Bunlar bizim işimiz. Merak etmeyin.  26 Havalimanını 52 havalimanına çıkardık. İstanbul'da yılda 150 milyon kapasiteli havalimanının temelini attık. Dünyada ilk üç içinde yer alıyor.  Bu millete yakışır. CHP ve MHP'nin hayalleri bile bize ulaşamaz.  TRAGEP Trakya'nın refah projesi olacak.  Allah nasip eder de Milletimin teveccühü ile Cumhurbaşkanı seçilirsem Tekirdağ'daki yatırımların takipçisi olacağım.  Seçilirsem başlanmış tüm projeler yatırımlar bizim takibimizde olacaktır. 
-Lütfen sandığa gidin, Yeni Türkiye'nin kurulması için oy pusulasına mührünüzü basın. Orada 3 resim var.  Orada bu milletin hizmetkarı olurak kimi görüyorsanız onun üzerine mührünüzü basın. Bu kardeşiniz ülkeye hizmetkar olmaya geldi.  Yarın çocuklarınıza torunlarınıza anlatacak bir hikayeniz olacak. 
Kaynak: Haber7