Erdoğan'dan Son Dakika 'Emekli Maaşı' Açıklaması

Erdoğan'dan Son Dakika 'Emekli Maaşı' Açıklaması

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının yeterli olmadığını söyleyerek, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Devlet millet çalışıp emeklilerimize hak ettiği maaşı vereceğiz." dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"EMEKLİ MAAŞI YETERLİ DEĞİL"
Kardeşlerimiz en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz seviyeye nasıl yükselteceğiz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. Birileri çıkıyor seyyanen zam yapın diyor. Emekli maaşına 7 bin TL eklemek bütçeden 1.9 trilyon lira eklemek demek.

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çizi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile buraya yetmiyor. Deprem harcamalarını buraya harcasak yine yetmiyor.

Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşları değil, istenen seyyanen artış talebidir. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yarattığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istediği gibi atıp tutabilirler.

Hayat pahalılığı başta, ekonomik dengeleri yerli yerine oturtmak için güçlü program uyguluyoruz. Yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlayacağız.

Sadece 6 Şubat depremlerinin maliyeti 104 milyar dolar.