"Erdoğan'dan Saadet Partisi ve Davutoğlu'na Tuzak"

"Erdoğan'dan Saadet Partisi ve Davutoğlu'na Tuzak"

Gazeteci-Yazar Fehmi Koru siyasette yaşanan son gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

Gazeteci Yazar Fehmi Koru katıldığı bir yayında AKP ve MHP'nin ortak hazırladığı seçim kanuna değişiklik teklifi ile ilgili konuştu.

''ERDOĞAN'IN MAKSADI İKTİDARINI KORUMAK''
Koru, Erdoğan'ın oy kaybını gördüğünü ve bu nedenle MHP ile birlikte hem kendisinin yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi hem de Cumhur İttifakı'nın parlamentoda çokluğu koruması için seçim yasasını değiştirmek istediğini belirtti.

''ERDOĞAN'IN HEDEFİ SAADET, GELECEK VE DEVA''
Koru, seçim yasını CHP ve İYİ Parti'yi değil en çok Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ni hedef aldığını belirtti. ''Erdoğan'ın endişe duyduğu CHP ve İYİ Parti değil. Erdoğan'ın başa çıkmakta endişelendiği kişiler AK Parti'de başbakanlığa kadar yükselmiş Ahmet Davutoğlu, yine başbakan yardımcısı olmuş Ali Babacan ve Saadet Partisi. Bu son teklifte 3 parti için bir tuzak. Çünki Erdoğan'ın AKP'den küsen seçmenin CHP ve İYİ Parti'yi değil en çok Saadet Partisi, Gelecek ve DEVA partilerine yöneleceğini biliyor. Bu nedenle de bu partilerin kendi oy pusulaları ile seçime girmesinin önünü kesmek ve ya barajı aşmamasını sağlamak istiyor'' dedi.