Erdoğan’dan Nijer Açıklaması

Erdoğan’dan Nijer Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’a gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretin ardından yurda dönüş yolunda Nijer’deki darbeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun (ECOWAS) Nijer’e askeri müdahale…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’a gerçekleştirdiği günübirlik ziyaretin ardından yurda dönüş yolunda Nijer’deki darbeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun ( ECOWAS) Nijer’e askeri müdahale kararını doğru bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: “ECOWAS’ın Müdahale Kararını Doğru Bulmuyorum”

Nijer’deki darbe ile ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan şunları söyledi:“Şu an itibarıyla henüz bir çözüme gidilemedi. Biz de şu anda Dışişleri Bakanlığımızla vesaire buradaki anahtar rolümüzü nasıl oynarız bunun üzerinde duruyoruz, duracağız ve inşallah Nijer'i de bir çözüme kavuşturmamız lazım. Dost ve kardeş ülke Nijer’in de en kısa zamanda anayasal düzene, demokratik bir yönetime kavuşmasını ümit ediyorum. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun da Nijer’e askeri müdahale kararını doğru bulmuyorum. Bu kararın ardından Mali ve Burkina Faso da Nijer’e böylesi bir askeri müdahalenin kendilerine karşı savaş açmak olduğu uyarısında bulundu. Nijer’e yapılacak askeri müdahale, istikrarsızlığın Afrika’nın birçok ülkesine dağılması demek olur. En kısa zamanda Nijer’de toplumsal barışın ve istikrarın yeniden tesis edilmesini temenni ediyorum. İnanıyorum ki Nijer halkı demokrasiye sahip çıkarak, en kısa zamanda seçime gidecektir. Türkiyeolarak, dost ve kardeş ülke Nijer halkının yanında yer almaya devam edeceğiz.