Erdoğan'a "AKP" Sorusu
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan'a, ''Partinin kısaltılışı, TDK kurallarına göre, AKP olması gerekmiyor mu? AK sözcüğü, DSP'ye ait 'Ak Günler' ve 'Ak Güvercin' ifadelerinden alıntı mı?'' diye sordu.
Yağız, TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, TDK'nın kısaltmayı, ''Bir kelime, terim veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesi'' diye tanımladığına işaret ederek, TDK'nın kısaltmalarla ilgili kurallarını sıraladı.
Erdoğan'a, ''Genel Başkanı bulunduğunuz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılışı, TDK kurallarına göre, AKP olması gerekmiyor mu?'' sorusunu yönelten Yağız, ''Adalet ve Kalkınma Partisi'nin AK Parti olarak kısaltılması, TDK kurallarına uymadığına göre hangi kurallara göre belirlenmiştir? Burada geçen AK sözcüğü, eski Başbakanımız Bülent Ecevit ve DSP'ye ait Ak Günler ve Ak Güvercin ifadelerinden alıntı değil mi?'' dedi.
''ASKERİ UZMANLARDAN BRİFİNG''
CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun da Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın 31 Ocakta parti genel merkezinde, askeri uzmanlardan; terör, Kuzey Irak, PKK faaliyetleri ve İngiliz asıllı Amerikan vatandaşı Douglas Lyton hakkında brifing alıp almadığını öğrenmek istedi.
Durgun, askeri uzmanların brifingi, askeri yetkililerin bilgisi dahilinde verip vermediğini sordu.
CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, 1999-2007 yılları arasında özelleştirilen kurum ve özelleştirme sonucu işsiz kalanların sayısını sordu.
ajanslar
