Erdoğan Yakında Faruk Çelik'i  Açıklayacak

Erdoğan Yakında Faruk Çelik'i Açıklayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine konuşulan eski AKP'li siyasetçi Faruk Çelik'in görevi belli oldu. Kulislerindeki iddialara göre Erdoğan yakında Faruk Çelik kararını açıklayacak.

Ankara'da siyasi kulislere bomba gibi bir istifa haberi düşmüş, iddialara göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kabine toplantısında görevden "affını" istemişti. Soylu'nun yerine ise eski AKP'li Bakan Faruk Çelik'in adı geçiyordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Faruk Çelik hamlesi belli oldu. AK Parti kulislerinde dolaşan iddialara göre Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı olacak.

Gazeteci Barış Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında kulislerden son bilgileri paylaştı. Yarkadaş'ın aktardığına göre Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine bir cumhurbaşkanı yardımcısı daha atayabileceği bu ismin ise Faruk Çelik olduğu söyleniyor.

Yarkadaş kulislerde dolaşan Faruk Çelik iddialarını şu şekilde aktarıyor:

"AKP KULİSLERİNDEKİ SON BİLGİ

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine bir cumhurbaşkanı yardımcısı daha atayabileceği bu ismin ise deneyimli siyasetçi Faruk Çelik olduğu söyleniyor.

Çelik’in isminin kulislerde konuşulması ise boşuna değil…

Çelik, geride kalan günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘’Alevi açılımı’’ toplantısına Cumhurbaşkanlığı makamınca davet edildi.

Alevi inancına mensup yurttaşlarımızla diyalogları iyi olan Çelik, ardından ise yine Erdoğan tarafından TÜGVA Genel Kurulu’na davet edildi. AKP’li Çelik, burada AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve AKP’nin üst düzey isimleriyle fotoğraf verdi.

HANGİ GÖREVİ ALACAK?

AKP kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan bu hafta içinde ‘mini kabine’ toplayıp Çelik’i ikinci yardımcısı olarak atadığını açıklayabilir.

Çelik’in atanması halinde “Siyasi İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı’’ olması ve özellikle Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik çalışmalar yapması bekleniyor."