Erdoğan ve Sisi ile Bir Araya Geliyor

Erdoğan ve Sisi ile Bir Araya Geliyor

2023 Dünya Hükümet Zirvesine Erdoğan ve Sisi'de Katılacak

Pazar günü resmi Emirlik Haber Ajansı'na (WAM) göre BAE, 13-15 Şubat tarihleri ​​arasında Türkiye ve Mısır cumhurbaşkanları da dahil olmak üzere bir dizi devlet liderinin katılımıyla Dünya Hükümeti Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

BAE Kabine İşleri Bakanı ve Dünya Hükümeti Zirvesi Vakfı Başkanı "Mohammed Abdullah Al-Gergawi", zirvenin 20 devlet ve hükümet başkanı, 250'den fazla bakan ve 10.000 hükümet yetkilisini bir araya getireceğini söyledi. liderler ve uluslararası uzmanlar.

Katılan liderler arasında Senegal Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Başkanı Macky Sall'ın yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Abdülfettah el-Sisi ve Azerbaycanlı İlham Aliyev'in de yer aldığını belirtti.

Türkiye ile hem Mısır hem de BAE arasındaki ilişkiler, yıllar süren gerilimlerin ardından gelişiyor, ancak iyileşme Emirlik yolunda daha hızlı ilerliyor.

2014'te cumhurbaşkanlığını üstlendiğinden bu yana ilk kez "Sisi", FIFA dünya kupasının 'nın açılış oturum aralarında Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin huzurunda "Erdoğan" ile bir araya geldi ve gülümseyerek el sıkıştı

Kahire ile Ankara arasındaki ilişkiler, Sisi'nin Temmuz 2013'te merhum Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmek için düzenlediği askeri müdahaleden bu yana soğudu.

Ancak 2021'de iki ülke, ilişkileri normalleştirmek için iki dışişleri bakanlığında üst düzey yetkililer düzeyinde siyasi istişarelere başladı.

Erdoğan geçen Temmuz ayında Mısır ile üst düzey görüşmeler yapmamak için hiçbir sebep olmadığını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı