'Erdoğan Tansu Çiller'e Parti Kurma Talimatı Verdi'  İddiası

'Erdoğan Tansu Çiller'e Parti Kurma Talimatı Verdi' İddiası

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Tansu Çiller'e parti kurma talimatı verdiğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, eski Başbakan Tansu Çiller'in yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu söyledi. Aydın, Çiller'i Erdoğan tarafından görevlendirildiğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki yıldan az bir süre kala Ankara kulislerini hareketlendiren bir gelişme yaşandı. Eski Başbakan Tansu Çiller'in, yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

Çiller'in yürütmenin başında bulunduğu dönemde başbakan yardımcısı olarak görev yapan Meral Akşener'in partisi İYİ Partisinden dikkat çeken bir iddia geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Çiller'i İYİ Parti'nin oylarını kırması için Erdoğan tarafından görevlendirildiğini ileri sürdü.

ERDOĞAN GÖREVLENDİRDİ: ÇİLLER PARTİ KURUYOR

Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'ye konuşan Aydın şunları söyledi:

"Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok. Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, 'İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır' anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir.

'ŞU ANDA PARTİ KURACAK ZEMİNİ İNŞA EDEMEDİ'

Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97'sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur. Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller'in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz.

'ÇİLLER ERDOĞAN'IN EMİR ERİ POZİSYONUNDA BİRİ'

Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside. O şu anda Recep Tayyip Erdoğan'ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğan'ın verdiği görevdir. Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiye'de artık yapacağı bir şey de kalmamıştır. Böyle ısmarlama kişilerin, Cumhurbaşkanı'ndan destek alarak siyaset yapmalarına payanda olacak insan sayısı kalmadı, oradan bir parti çıkmaz, konuşmaya bile gerek yok."