Erdoğan: Netanyahu Türkiye'ye Gelecek, Ben de İsrail'e Gideceğim

Erdoğan: Netanyahu Türkiye'ye Gelecek, Ben de İsrail'e Gideceğim

Erdoğan: Ben de kendisine (Netanyahu) 'Önce sizi bekliyoruz, sonra heyetimle birlikte İsrail'i ziyaret edeceğim' dedim ve bu konuda anlaştık.

Erdoğan New York ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Netanyahu Türkiye'ye gelecek, ben de İsrail'e gideceğim bu konuda anlaştık dedi

Erdoğan: “İsrail ile enerji sondaj çalışmalarına başlayacağız. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'den Avrupa'ya da enerji nakil hatları işletmeye başlayacağız" diye konuştu.

Salı günü Erdoğan, BM Genel Kurulu'nun 78. oturum oturum aralarında New York'taki Türk Evi'nde Netanyahu ile bir araya geldi ve ikili ilişkiler ve İsrail-Filistin çatışması da dahil olmak üzere bir dizi konuyu görüştü.

Türkiye cumhurbaşkanı, "Şu anda bizim (Türkiye ve İsrail) toplam ticaret hacmimiz 9,5 milyar dolar. Bu ticaret hacmini ilk aşamada 9,5 milyar dolardan minimum 15 milyar dolara çıkarmak için anlaşmaya vardık" dedi.

Erdoğan, uluslararası politikada birlikte neler yapabileceklerini de görüştüklerini söyledi.

"İki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliğinin artırılması için bakanlarımızın katılabileceği bir mekanizma kurulmasının faydalarını konuştuk."

Erdoğan, iki ülkenin birlikte çalışarak enerji, turizm ve teknoloji gibi alanlarda yeni işbirlikleri kurmasının mümkün olduğunu söyledi.