Erdoğan: Kudüs'e Olan Ayarımızı Kaybettik

Erdoğan: Kudüs'e Olan Ayarımızı Kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terörist sadece silahlı olmaz. Türkiye, nice cübbeli teröristler gördü. Bunu da bilesiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlar olarak maalesef Kudüs'e olan ayarımızı kaybettik. Buz tutmuş gözlerimiz görmüyor. Kudüs için birlikte çarpması gereken yürekler birbirleriyle mücadele, hatta savaş halinde. Miraç Kandili'nin, bu mübarek gecede yapacağımız ibadetlerin ve edeceğimiz duaların, bizi yeniden Kudüs'e ayarlanmaya, gözlerimizdeki buzun çözülüşüne vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."dedi. 

SUÇUN YOKSA GEL DEDİK GELEMEDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "99'da kaçıp gitti. Nereye? Pensilvanya'ya. Biz de tabi samimiyiz dedik ki 'gel bak sen ağlıyorsun, burada da ağlayanlar var. Buradakileri de fazla ağlatma, gel'. Gelemedi. Dedi ki 'sizleri daha da zorda bırakmam'. 'Gel ya gel, madem suçun yok, gel, niye gelmiyorsun? Gelemedi. Niye? Çünkü sinsi planlar, çalışıyordu. Şimdi her şey meydana çıkıyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü örgütle Paralel örgüt bir olmuşlar şimdi milletin iradesini hiçe saymanın, seçim sonuçlarını da değersiz hale getirmenin gayreti içindeler. Anlaşılan bu seçimden de ümitlerini kestiler. Milletin kendilerine bu defa da yüz vermeyeceğini, destek vermeyeceğini gördükleri için eski yöntemleri devreye sokmaya çalışıyorlar. Tehdit, tehdit, tehdit." dedi. 

BU ÜLKE NİCE CÜBBELİ TERÖRİSTLER GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar millet için siyaset yapmıyorlar. Bunlar işi gücü bırakmışlar, millete ihanet eden bir çetenin mensuplarını savunuyorlar. Siyasetçi, kendisine kumpas kuran çeteyi, onun mensuplarını savunur mu? Daha dün bu çete, bunların mahremine giriyordu, mahremine saldırıyordu. O zaman bunlar bas bas bağırmıyor muydu? 'Yargı siyasallaştı' demiyorlar mıydı? Neymiş? 'Yargıya müdahaleymiş'. Burada müdahale edilen yargı değil. Ülkeye ve millete karşı tuzak kuran, darbe girişiminde bulunan bir çetedir, onun üyeleridir. Hiç kimsenin sıfatı, terör örgütü üyesi olduğu gerçeğini değiştirmez. Hiç kimsenin unvanı yaptığı ihaneti meşru kılmaz. Terörist sadece silahlı olmaz. Teröristin silahlısı da var, silahsızı da var. Türkiye, nice cübbeli teröristler gördü. Bunu da bilesiniz." diye konuştu.