Erdoğan: Kimse akıl vermesin, faizler inmeye devam edecek

Erdoğan: Kimse akıl vermesin, faizler inmeye devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de katılığı açılış töreninde faiz mesajı verdi. Erdoğan, "Faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Faizlerin her ay inmeye devam edeceğini belirten Erdoğan, “Kimse bize bu konuda akıl vermesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de katıldığı törende faiz mesajı verdi. Erdoğan, “Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.” diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

FAİZ HER GEÇEN AY İNMEYE DEVAM EDECEK
Ülkemiz için kalıcı bir tehdit ve telafisi zor bir yıkım haline dönüşecek hiç bir adımı atmayacağız, attırmayacağız. Şimdi sadece fiyatlardaki dalgalanma ile mücadele ediyor insanlarımızın gelirlerini yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü sorunumuz devletin batması değil fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelemeye devamede dursun. Biz kendi işimize bakarak üretimi ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. Şimdi burdan sesleniyorum, ekranları başında bizi izleyen milletim iyi dinlesin, bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.

BU GİDİŞİ BİR DÜZE ÇIKARACAĞIZ

Yatırımcı gelsin bizim devlet bankalarından kredi talebinde bulunsun. Onları biz faize ezdirmeyeceğiz. Çünkü yatırım yüksek faizle olmaz. Onun için de düşük faiz. Hatırlayın Başbakanlığım dönemimde biz enflasyonu 6,4'e düşürmüştük. Faizi de 4,6'ya. Bunu biz yaptık. Yarın da Allah'ın izniyle şu andaki bu gidişi biz düze çıkaracağız. Bugüne kadarki demokrasi ve kalkınma adımlarını nasıl başarıyla neticelendirdiysek inşallah mevcut sıkıntıları da biz çözeriz, biz çözeceğiz.