Erdoğan İle İsrail Cumhurbaşkanı Görüştü

Erdoğan İle İsrail Cumhurbaşkanı Görüştü

Erdoğan: Türkiye-İsrail doğalgaz işbirliği için görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü, ülkesi ile İsrail arasında doğalgaz alanında işbirliği için yaklaşmakta olan müzakereleri duyurdu.

Bu, Cumartesi günü Azerbaycan ziyaretinden dönerken uçakta bulunan gazetecilerin, İsrail veya Doğu Akdeniz'den gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması olasılığına ilişkin bir soruya yanıt olarak geldi.

Erdoğan, yeni Türk keşif ve sismik araştırma gemilerinin Akdeniz'de (enerji aramaları bağlamında) bazı yerleri tespit ettiğini açıkladı.
Arama gemilerinin belirlenen yerlerde operasyon yapacağını açıkladı.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, görüşmelerin tarihini detaylandırmadan, İsrail ile doğalgaz alanında işbirliğine yönelik adımlar atma olasılığı konusunda ilgili İsrailli yetkililerle görüşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu tür adımların atılması konusunda bize aktardığı bilgilere baktığımızda İsrail hazır olduklarını söylüyor ve bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Bu tedbirlerin Türkiye-İsrail ilişkilerinin olumlu bir düzeye taşınması olacağını belirterek, gelişmelerin bu şekilde tamamlanmasını hızlandırmayı umduğunu ifade etti