Erdoğan: HSYK Geç Kaldı

Erdoğan: HSYK Geç Kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. HSYK'nın bugün yaptığı olağanüstü toplantıya değinen Erdoğan, "HSYK toplanmakta geç kaldı. Yetki gaspı yapan bir yargı mercii var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Kuveyt programımız, hem ikili ilişkiler hem de bölgesel açıdan önemli. Kuveyt ziyaretimde, Şeyh Sabah el-Ahmed ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapacağız.

HSYK geç kaldı

Bugün HSYK'nın yaptığı olağanüstü toplantı bana göre, geç kalınmış bir toplantıdır. Yetki gaspı yapan bir yargı mercii var. Çok sıkıntılı bir süreç. Nitekim şuanda gönderilen başmüfettişlerin hazırladıkları raporu biliyoruz. Bunların hukukla alakası yok. Bunlar tamamen Pensilvanya'dan aldıkları emirlerle yönlendiriliyorlar. Bu tahliye kararı ile sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bunlara dikkat edilirse, adeta dışardalarmış gibi göstermek gerçekten bunlar çok çirkin. Bunların nasıl bir örgüt çalışması olduğunu gösteriyor. Bu ülke rastgele bir ülke değil. Hukuk ve demokrasi egemen olacak. İsteyenin adaleti istediği şekilde tanzim etmesi mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Türkiye'nin yavru vatanı değiliz, iki kardeş ülkeyiz" sözleri sorulunca Erdoğan; "Bu ifadeler bir sıcaklığın gereğidir fakat burada iki kardeş ülkeyiz dediği zaman çok farklı şeyler ortaya çıkar. Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım. Dolayısıyla kardeş olarak bile çalışmanın şartları vardır. Yavru ve ana vatan olarak çalışmanın da bir bedeli vardır. Biz Kuzey Kıbrıs'ta bedel ödedik. Ondan sonra buranın imarı için, hala bu süreci devam ettirmek için bizim yıllık oraya yaptığımız ödeme 1 milyar dolar civarındadır. Bu rakamlar ciddi noktalarda. Hiçbir zaman burayı görmemezlikten gelmedik." dedi.

12 yıllık Başbakanlık sürecimde muhalefeti 1 kere Çanakkale'de görmedim

Muhalefet Çanakkale'ye çağrılmadık, orada olmak isterdik diyorlar. Ben 12 yıllık Başbakanlık sürecimde, muhalefeti bir kez bile Çanakkale'de görmedim. Ben her 18 Mart'ta oradaydım, ama kendileri yoktu. Şimdi bunu spekülasyon malzemesi olarak kullanmaya çalışıyorlar.

Putin'e kırgınım

Eğer soykırımlar noktasında bir adım atılıyorsa, Putin'in kendi tarihine bakması lazım. Açıkçası ben Putin'in böyle bir adım atmasına üzüldüm ve kendisine kırgınım.

Hollande yanlış yaptı

Fransa'nın da böyle bir adım atmasını, Hollande açısından söylüyorum, Hollande yanlış yapmıştır. Neye dayanarak böyle bir şeyi iddia ediyorlar?

YENİ ŞAFAK