Erdoğan Açıkladı: Vefat Sayısı Arttı!

Erdoğan Açıkladı: Vefat Sayısı Arttı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesindeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamasından öne çıkan başlıklar:

"Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Tüm illerimizde Bakan arkadaşlarımızla birlikte operasyonların koordinasyonlarını yürütüyoruz.

İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkazdaki çalışmalarımız devam ediyor ama bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları başlayacak.

SOKAKTA KALMAYACAKLAR

Endişe etmeyin. Vatandaşlarımızın sokakta kalmasına asla müsaade edemeyiz.

Buradan bir duyuruyu daha yapmak istiyorum: Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık ve bu görüşmelerle buralardaki otellerde kalma arzusunu ortaya koyan vatandaşlarım olursa biz vatandaşlarımızı bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Vatandaşlarımız isterse kendilerini oraya yerleştirmek suretiyle tüm imkanlarımızı orada da seferber edeceğiz. Yeme içme gibi tüm ihtiyaçlar karşılanacak.

Akaryakıtta bazı sıkıntılar var. Onları da peyderpey aşıyoruz.

AFAD'ın açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Bugün birlik olma zamanıdır. Dayanışma zamanıdır. Bizler bütün imkanlarımızı seferber etmiş vaziyetteyiz. Şu an itibariyle bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitiyle de birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. İnşallah bu bütçeyle beraber hasar tespitleriyle her ailemize onları rahatlatacak bir rakamı vereceğiz. Bunu 10 bin olarak planladık."