Erbain Etkinlikleri İçin 11.356 hizmet kafilesi

Erbain Etkinlikleri İçin 11.356 hizmet kafilesi

Erbain etkinlikleri için güvenlik ve hizmet planının başlatıldığı duyuruldu. Etkinliğe Irak'ın tüm illerinden 11.356 hizmet kafilesi kayıt yaptırdı ve ayrıca etkinliğe yaklaşık 59 Arap ve yabancı heyet katılacak.

İmam Hüseyin Türbesi bilgi merkezine göre, Hüseyni kafileler ve heyetler dairesi başkanı Riyad Nimat al-Salman şu açıklamayı yaptı: Muharrem ayının 25'inden itibaren, Hüseyin ayinleri ve heyetler dairesi, Erbain ziyaretine katılacak kafileler için gerekli izinleri alacak. Etkinliğe Irak'ın tüm illerinden 11.356 hizmet kafilesi kayıt yaptırdı ve ayrıca etkinliğe yaklaşık 59 Arap ve yabancı heyet katılacak.

Al-Salman, bu yabancı heyetlerin milliyeti hakkında şunları ekledi: Bu heyetler Çin, İsveç, Suudi Arabistan, Suriye, İran, Lübnan, Pakistan, Hindistan, Nijerya, Kenya gibi diğer ülkelerden geliyor. Ve Hüseyin’in Erbain yas törenine katılarak ziyaretçilere yiyecek ve içecek servisi dağıtarak hizmet edecekler.

İmam Hüseyin ve Hz Abbas (as) iki kutsal türbesine bağlı Irak ve İslam dünyasındaki Hüseyin ayinleri, geçit törenleri ve heyetler bölümü milyonlarca İmam Hüseyin heyetinin Erbain törenine girişini ve kayıt işlemlerini düzenlemekten ve bu heyetlerin kurulması için yer sağlamaktan sorumludur.

Irak Haşdi Şabi Hareketi, Erbain etkinlikleri için güvenlik ve hizmet planının başlatıldığını duyurdu.

Irak medyasına göre, Haşdi Şabi güçleri, Erbain etkinlikleri için güvenlik ve hizmet planının başlatıldığını duyurdu.

Haşdi Şabi güçleri, son günlerde terör örgütü IŞİD’in Erbain zairlerine yönelik saldırı çabasını başarısız koyduğunu açıklamıştı.

Haşdi Şabi'den yapılan açıklamada, “Haşdi Şabi, Erbain merasimleri sırasında Bağdat’ın güneyine saldırı yapmayı planlayan bir terör çetesini çökertti” ifadesine yer verilmişti.