Ensarullah: Tağut Zulmeder Ve Saptırır

Ensarullah: Tağut Zulmeder Ve Saptırır

Yemen halkı, eskiden beri bir gelenek haline gelen Gadir-i Hum Bayramını Çarşamba günü kutladı.

Yemen basını, Yemen’in çeşitli eyaletlerinde her kesimden halkın şehir merkezlerinde, meydanlarda ve köylerde bir araya gelerek “Velayet Günü” olarak adlandırılan bugünü kutladıklarını açıkladı.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi de Gadir-i Hum Bayramı vesilesiyle bir konuşma yaptı ve el-Husi'nin konuşmasının önemli başlıkları şöyledir:

- Tüm müminlerin Gadir-i Hum Bayramını tebrik ediyorum.

- Yemen halkımız bu olayı yeni bir resmi veya geçici bir olay olarak değil, nesiller boyu aktarılan ideolojik ve tarihi bir miras olarak kutlamaktadır.

- Gadir Günü'nü kutlamak, Allah'a şükretmenin, O'nun büyük nimetini ikrarın, nimetlerin tamamlandığının ve dinin tamamlandığının bir ifadesidir.

- Gadir Günü'nün anısına, Peygamber Efendimizin Allah'ın kendisine verdiği görevi aldığına ve iblağ ettiğine şehadet ederiz.

- Peygamberlik metninin korunmasına yapılan katılımdan biri de Gadir Günü'nü kutlamak ve bugün Allah'ın Elçisi'nin iblağından bahsetmektir.

- İlahi peygamberler, ilahi takdirin diğer yönlerinin eklendiği irşadi velayetin iletişim kanallarıdır.

- Allah'ın müminler üzerindeki velayeti, onları aşağılanma ve zilletten kurtaran, hidayete ermelerini, haysiyet ve sevgi dolu bir millet inşa etmelerini istediği hidayetin önceliğini ortaya koymaktadır.

- Kuran'ın emirleri, iman edenlere salt hükümler ve kuru emirler şeklinde değil, izzet ve rahmet akacak şekilde nazil olmuştur.

- Kuran'ın müminlere yönelik öğreti ve talimatlarının çoğunda, ilahi rahmet ve teşvik ile büyük hayır vaadinin saygınlığı ve izahı vardır.

- Tağut'un hüküm ve egemenliği, sapıklığın kaynağına uymaktır. Tağut, kendisiyle muhatap olana zulmeder ve onu saptırır.

-Tağuta tâbi olmak, onu cehennem ateşine sevk eden kültürel, fikrî, amelî ve davranışsal düzeyde ve insanın hayat boyu gösterdiği çabalar düzeyinde dalalet ve sapmadır.

- Tağut, insanın izlediği yol ve kaynaklarda ilahî egemenliğini devam ettirmesine engel olan bütün unsurlar ve şeylerdir.

- Tağut yönetimi, bir baskı, yolsuzluk, kötülük ve insani, içsel ve doğuştan gelen değerleri devirme kaynağıdır.

Risaletten sonra vilayetin devamı, İmam Ali'nin (a.s) nesnelleştirdiği inancı tamamlama çerçevesindedir.

İmam Ali'nin (a.s) rolü, ümmet arasındaki koruyuculuğunun devamı ile Yüce Peygamber ile bir bağ ve bağlantıdır ve bu çok önemli bir roldür.

- İmam Ali'nin (a.s) velayet ve idaresinden istenen, ümmet arasında ilâhî hidâyet siyasetini sürdürmek, dinin doğru şekliyle ve her türlü tahriften uzak bir şekilde tesis ve tatbikini sürdürmekti.

- Velâyetin devamı, kulları arasındaki ilahi sünnette gerekli olan bir şeydir, çünkü aksi takdirde, peygamberlikten sonraki boşluk büyük bir olumsuz sonuç doğururdu.

- Velayet ve hakimiyetin yerini, milleti tüm bozguncuların, fırsatçıların ve yanıltıcıların kurbanı haline getiren bir kaos ve boşluk alır.

-Velayet ilkesi, kültürel, dini ve entelektüel bağlılık alanında sadık, yaklaşım, politika ve tutum içinde olmayı ve kargaşa ve kaos içinde yaşamamamızı tavsiye eder.

- Bu dönemde İslam ümmeti için en büyük tehdit, düşmanların kültürel, entelektüel ve içsel etkilerle bize hâkim olmaya çalışmasıdır.

- Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail liderliğindeki diktatörlük güçleri, kendi kurallarını bize dayatmaya çalışıyorlar ve sızdıkları pencere bir kaos ve kültürel etki durumudur.(Rast)