Ensarullah :  Sudan Yemenlileri Öldürüyor Ve Siyonistlerle Barışıyor

Ensarullah : Sudan Yemenlileri Öldürüyor Ve Siyonistlerle Barışıyor

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Husi , Sudan'ın "İsrail" ile normalleşmesini kınarken, Sudanlı partileri "olup bitenleri kesinlikle reddederek vatanseverliklerini katılamalarını istedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Houthi bugün Cuma günü yaptığı açıklamada, "Sudan Yemenlileri öldürüyor ve İsrailli Yahudilerle barış yapıyor" dedi ve

Al-Husi, Twitter'da paylaştığı tweet'te, "Sudan'ın paralı askerlerinin" normalleşmesini kınadı ve "Sudan'daki partiler, olan biteni kesinlikle reddederek vatanseverliklerini ve Arapçılıklarını kanıtlamalı" dedi.


Bu, açıklama Sudan "Egemenlik Konseyi" olarak bilinen birimin başkanı Abdel Fattah Al-Burhan'ın dün Perşembe günü Hartum'da İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'i kabul etmesi ve onunla "ortak güvenlik ve askeri güç oluşturmanın yollarını" görüşmesinden sonra geldi.

İsrail basını, Cohen'in Sudan'ın başkenti Hartum'a yaptığı ziyarette çok sayıda anlaşma imzaladığını bildirdi.

Sudan Profesyoneller Derneği'nin resmi sözcüsü Alwaleed Ali ise Sudan'daki Geçiş Konseyi ile "İsrail" arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi reddetti.

Al- Mayadeen ile yaptığı bir röportajda Al-Walid Ali, Al-Burhan'ın "zorbalığını desteklemek için dış taraflara başvuran otoriter bir konseyin başı" olduğunu doğruladı.

bir İsrail raporu, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in "İsrail"deki siyasi yetkililerle yaptığı görüşmeleri ortaya çıkardı ve "Sudan'ın normalleşme anlaşmalarına resmen katılma yolunda olduğunu" belirtti.