Ensarullah: Siyonizm  Tüm Müslümanlar İçin Tehdittir

Ensarullah: Siyonizm Tüm Müslümanlar İçin Tehdittir

Ensarullah: Siyonizm tehlikesi tüm Müslümanlar için bir tehdittir

Yemen Ensarullah hareketinin genel sekreteri Abdul Malik Bedruddin el-Husi dün gece yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist saldırganlığın kışkırtıcı olduğunu ve Siyonizm tehdidinin tüm Müslümanlar için bir tehdit olduğunu ve Müslümanların kutsallarını hedef aldığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri, ülkedeki Zamar eyaletinin aşiretleriyle yaptığı görüşmede, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırarak bu kutsal yeri yok etmeye çalıştıklarını belirtti.

El-Husi, bu toplantıda İslam ümmetinin birliğine çağrıda bulundu ve İslam ümmetinin Filistin'e ve Mescid-i Aksa'yı ihmal etmelerinin, düşmanın komplolarını başlatmasını sağlamak anlamına geldiğini söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri, konuşmasının bir başka bölümünde, bölgedeki bazı Arap rejimleri ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesine değinerek, "Suudi Arabistan ve BAE bugün ikiyüzlülüğün bayraktarıdır" dedi.

El-Husi, Müslüman kaynakları ve tesisleri üzerinde tam ve doğrudan kontrolün ABD ve ırkçı İsrail'in hedefi olduğunu vurgulayarak, Yemen'in işgalinin İsrail’in düşmanlığı çerçevesinde olduğunu söyledi.(Ajanslar)