Ensarullah lideri: Düşman Sana'yı işgal etmek için büyük askeri saldırılar hazırlamıştı

Ensarullah lideri: Düşman Sana'yı işgal etmek için büyük askeri saldırılar hazırlamıştı

Yemen Ensarullah hareketinin lideri, Suudi saldırgan koalisyonunun Sana'nın yoğun bombalanması ve işgali için hazırlandığını söyledi.

El'Mesire'de yer alan habere göre, Seyyid Abdul Malik Bedruddin el-Husi, çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, Sana'ya güvenen bu ülke halkının saldırgan koalisyonla karşı karşıya kaldığını ve şehrin farklı illerden mültecilere ev sahipliği yaptığını söyledi.

El'Husi, Sana'nın bugün her zamankinden daha güçlü olduğunu ve Suudi koalisyonunun Sana'yı kapsamlı bir şekilde bombalamaya çalıştığını ve Sana'ya karşı uluslararası kanunlara göre yasak silahları kullanarak ve onu büyük askeri saldırılarla işgal etmeye çalışarak en iğrenç suçları işlediğini sözlerine ekledi.

Abdul Melik Bedruddin el-Husi, düşmanın Sana'yı işgal etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, ancak sonunda "Sana'nın uzakta olduğuna ve Riyad'ın daha yakın olduğunu söylediğine ve düşmanların komplolarından birinin Sana'yı içeriden devirmek olduğuna inanmaya başladığını geçen Aralık ayındaki fitnenin de bu yönde olduğunu ama Allah'ın yardımıyla etkisiz hale getirildiğini söyledi.

El'Husi, düşmanların ekonomik baskı ve halkın geçim kaynaklarının yoksullaşması yoluyla halkı kaosa ve iç savaşa sürükleyeceğini, ancak toplumun, özellikle Sana'nın bilinç düzeyinin, iki hafta içinde bunu umut eden düşmanları şok ettiğini söyledi.(Ajanslar)