Ensarullah ile Suud Arasında Görüşme Olacak

Ensarullah ile Suud Arasında Görüşme Olacak

Yemenli bir siyasetçi, Yemen Ensarullah Hareketi ile Suudi Arabistan arasında yakında Yemen'in başkenti San'a'da ateşkes müzakerelerinin başlayacağını açıkladı.

Yemenli bir siyasetçi olan Fuat Raşit, önceki anlaşmaların uygulanmasının önündeki engelleri değerlendirmek amacıyla Yemen Ensarullah Hareketi ile Suudi Arabistan arasında yakında San'a'da yeni müzakere turunun başlayacağını açıkladı.

Yemenli bu siyasetçi şu açıklamalarda bulundu: ‘Yeni müzakere turunda geri kalan anlaşmazlıklar değerlendirilecek ve bu görüşmeler Yemen-Yemen müzakerelerinin önünü açacak. Ayrıca Suudi tarafı ile Yemen Ensarullah Hareketi arasında geçen ay müzakere edilen insani konular ve ateşkes anlaşmasına varmanın yolları ile ilgili konular yeni müzakere turunda tamamlanacak.

Bundan sonraki aşama kuşkusuz zorlu olacaktır.’

Geçen ayın ortasında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin müzakere heyetinin San'a'da yoğun görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerde Yemen'deki insani durumu, mahkûmların serbest bırakılmasını, ateşkesi ve siyasi bir çözüme ulaşılmasını görüştüklerini, ancak tüm Yemenli taraflarca kabul edilen siyasi bir çözüme ulaşmak için bu görüşmelerin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Öte yandan Yemen Ensarullah Hareketi ise taraflar arasındaki görüşmeleri ciddi ve olumlu olarak nitelendirerek, kalan ihtilaflara ilişkin görüşmeleri ileride tamamlamak şartıyla bazı konularda ilerleme kaydedildiğine işaret etti. (Ajanslar)