Ensarullah, ABD savaş gemisi ve bir işgal rejimi gemisini vurdu

Ensarullah, ABD savaş gemisi ve bir işgal rejimi gemisini vurdu

Yemen Ensarullah Hareketi ABD'nin savaş gemisi ve işgal rejimine ait bir gemisini vurduklarını duyurdu.

Yemen Ensarullah Hareketi askeri sözcüsü Serii'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Filistin halkına yönelik zulmün zaferi ve ülkemize yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak,
Yemen silahlı kuvvetlerinin deniz kuvvetleri, Aden Körfezi'nde Amerikan gemisini (MAERSK YORKTOWN) hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdi. bir dizi uygun deniz füzesi vardı ve Allah'a şükür isabetliydi.

Hava Kuvvetleri, Allah'ın izniyle, biri çok sayıda insansız hava aracıyla Aden Körfezi'nde bulunan Amerikan savaş gemisi destroyerine, diğeri ise İsrail gemisine (MSC VERACRUZ) olmak üzere iki askeri operasyon gerçekleştirdi. Hint Okyanusu'nda çok sayıda drone ile her iki operasyon da Allah'ın izniyle başarıyla amacına ulaştı.

Yemen silahlı kuvvetleri, saldırı durduruluncaya ve Filistin halkına yönelik kuşatma durduruluncaya kadar, İsrail'in işgal altındaki Filistin'in Kızıl ve Umman Denizleri ile Hint Okyanusu'ndaki limanlarına gidişini veya seyrüseferini engellemeye devam edeceklerini beyan etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri; Yüce Allah'ın yardımıyla, Ezilen Filistin halkı için, sevgili Yemen'i savunmak ve destek konumunu teyit etmek amacıyla Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri önlem almaya devam ediyor." açıklamasında da bulundu