Ensarullah: ABD Artık Yemen'de Söz Sahibi Değil

Ensarullah: ABD Artık Yemen'de Söz Sahibi Değil

Yemenli Ensarullah: Bölgede artık son söz Amerikanın değil

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Kurulu üyesi yaptığı konuşmada, Batı'nın Yemen meselesine yönelik tutumlarının bu ülkedeki savaşı yeniden başlatma arzusunu gösterdiğini söyledi.

Ensarullah Hareketi'ne bağlı Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin müzakere heyetinin bir üyesi olan Abdul Malik Al-Ajri, Batılı ülkelerin İran'a karşı tutumlarına yanıt olarak bir konuşma yaptı. Yemen güçlerinin ülke petrolünün yağmalanmasını önlemek için yürüttüğü operasyonların altını çizerek, şunları kaydetti: "Batı'nın Yemen'e ilişkin açıklamaları, ülkede gerilimi tırmandırmak ve savaşı yeniden başlatmak için yaptıkları bir girişimdir.

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Yemen silahlı kuvvetlerinin işleyişine ilişkin tutumlarının siyasi bir değeri yoktur. Batı'nın çıkarlarıyla çatışan olaylar ve olaylar, uluslararası hukuku ve deniz hatlarının güvenliğini hatırlarlar, ancak kendi çıkarlarına uygun olduğunda bu gösteriyi unuturlar.

Al-Ajri şöyle devam etti: Batı, Yemen'e sağlık ve tıbbi malzeme ve malların girişini engellerken, Birleşmiş Milletler barışı sağlamak için gerekli etkisini kaybederek çatışma ve savaş yönetim araçlarının bir parçası haline geldi.

Yemenli bu yetkili ayrıca şunları kaydetti: Silahlı kuvvetlerimiz gemileri işgal altındaki limanlara yaklaşmamaları konusunda uyarmıştı ve anlaşma sağlanana kadar petrol ihracatı durdurulmalı. Kırmızı çizgilerini ilan eden Yemen ordusuydu; Çünkü Batı, Amerika ve Fransa'nın bölgede ve dünyada kırmızı çizgileri belirleme zamanı geçti.

Geçen hafta, Yemen silahlı kuvvetleri, ülkenin petrolünü Shabwah eyaletindeki Qena limanından yağmalama girişimini engelledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerinin Shabwah vilayetindeki Qena limanında bir petrol gemisinin yağmalama ve petrol kaçakçılığı yapmasını çok sayıda uyarı mesajı gönderdikten sonra engellediğini yazdı.

Yemen silahlı kuvvetlerinin sözcüsü, Yemen'in mazlum halklarının hakları olarak egemen ulusal zenginliği koruma taahhüdünü bir kez daha vurguladı. Ayrıca Yemen ulusunun haklarının ve her şeyden önce Yemen'in tüm bölgelerindeki hükümet çalışanlarının haklarının korunmasını vurguladı.