Emin Güneş Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında yaşanan olayları yorumladı

Emin Güneş Mahsa Amini'nin ölümü sonrasında yaşanan olayları yorumladı

Mahsa Amini'nin kalp krizi sonucu öldüğü görüntü ve belgeleriyle ispatlanmasına rağmen dış destekli medya ve gruplar olayları körüklemeye devam ediyor. Konu ile ilgili Gazeteci Yazar Avkuat Emin Güneş yayınladığı Tweetlerle açıklamalarda bulundu.

Bir tutam saçı göründüğü için, tutuklanıp işkence gördüğü ve akabinde de öldüğü / öldürüldüğü!” iftirası sonrasında, gerek ülkesi İran'a gerekse dünya gündemine bomba gibi düşürülen 22 yaşındaki İranlı Kürt kızı Mahsa Amini olayı sonrası gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili ortaya atılan iddia ve iftiralar sonrasında sosyal medya aracılığıyla görüşlerini dile getiren Avukat ve aynı zamanda Gazeteci Yazar olan Emin Güneş, "Başörtülerinin yakılması ve sokaktan geçen çarşaflı kadınların çapulcuların saldırlarına uğrayarak çarşaflarının yırtılması onurunuza dokunmuyor mu? Tesettürü savunmak sizi Şii yapmaz korkmayın! Küfrün karşısında İslamın şiarına sahip çıkamıyorsanız ÜMET lafını artık unutun!" açıklamasında bulundu.

Avukat Yazar Güneş Tweetlerinin devamında, "Allah’ın lanetlediği zalim, katil Siyonist rejimi füzeleri ile kahreden İslam İnkılabına beddua eden ahmak! Bilmiyor musun ki köpeğin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı.

Mesele bir tutam saç değil sen hala anlamadın mı?! Daha şimdiden çarşaflı kadınlara saldırıp çarşaflarını yırtıyorlar. Mesele İslami şiarlara savaş açmak!

Büyük şeytan ve avaneleri 8 yıl boyunca biyolojik kimyasal konvansiyonel silahlarla en zayıf zamanında İslam inkılabını yıkamadılar. Üç beş çapulcu mu yıkacak!" diye yazdı.

Öte yandan bilindiği üzere, Amini İran'da “Kıyafet yönetmeliğine uymadığı" için uyarı almış ve o durumda olanlar için tahsis edilmiş eğitim merkezine yönlendirilmiş. Tutuklama yok, hâliyle işkence de yok. Vefat ettiği video da kendisinin yürüyerek o merkeze geldiği kayıtlı. Videoda, kalp krizi geçirmeden önce görevlilerle gayet rahat konuştuğu, fiziksel temasın olmadığı da görülüyor. Bayılınca hemen hastaneye kaldırılıyor, müdahaleler sonuç vermiyor kalp krizinden vefat ediyor. Sağlık geçmişinde ise diyabet ve epilepsi hastası olduğu, beyin ameliyatı geçirmiş olduğu kayıtları var.

Ayrıca, darp edildiğinin ispatı gibi gösterilen videolar da geçmiş yıllarda başörtüsü karşıtlarının yaptıkları eylemlerden. Polise mukavemet gösterdikleri için tutuklanan başka eylemci kadınların video kayıtları. (Hürseda Haber)