Elimde Akşener'in Dosyası Var Diyen Yaşar Okuyan CHP'den Atıldı

Elimde Akşener'in Dosyası Var Diyen Yaşar Okuyan CHP'den Atıldı

Son dakika haberleri... Bir süre önce "Gizli Akşener dosyası" iddiasında bulunan ve dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla görüşen Eski Bakan Yaşar Okuyan'ın CHP ile ilişiği kesildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan dün sosyal medya platformu Twitter hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'de ziyaret ettiğine ilişkin fotoğraflarını paylaştı. Okuyan mesajında, “Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP Grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık.” demişti.

Yaşar Okuyan, bir süre önce İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili gizli bir dosyayı Kılıçdaroğlu'na verdiğini açıklamış ancak bu iddiası Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanmıştı. Kılıçdaroğlu, dün Yaşar Okuyan'ı kabul etti. Bugün, CHP'nin Twitter hesabından “Sayın Yaşar Okuyan’ın Partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” açıklamasında bulundu.

Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Yaşar Okuyan 2019 yılının şubat ayında Kılıçdaroğlu'nun rozet takmasıyla CHP'ye katılmıştı.

Yaşar Okuyan 28 Mayıs 1999 - 8 Ağustos 2002 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Yaşar Okuyan'ı kabul etmesi ise İYİ Partili isimler tarafından tepki çekti.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan “Bu yalancının Genel Başkanıma iftirası ortada dururken, bu görüntüyü paylaşmasını kabul etmiyorum.” dedi.

Yaşar Okuyan bir süre önce verdiği röportajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti.