El-Nakhala Yemen Halkını Övdü

El-Nakhala Yemen Halkını Övdü

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhala, Yemen halkının Filistin davasına verdiği desteği övüyor ve Yemen'deki savaşın ve kuşatmanın sona ermesi çağrısında bulunuyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Pazartesi günü, İslami Cihad Genel Sekreteri Ziad Al-Nakhala, Yemen'e saldıranların "İsrail işgaline yartıştığını ve suçlarını örtbas ettiğini" söyledi.

Al-Nakhalah, Sana'a'da düzenlenen "Filistin ulusun temel meselesidir" konferansında yaptığı konuşmada, "normalleşen rejimler, halklarını baskı altına almak ve ülkelerimizde ve toplumlarımızda iç çatışmalar yaratmakla meşguller" dedi.

Al-Nakhala, Yemen'in Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve Filistin davasını "acılara rağmen" savunmasını övdü ve "büyük ve cesur Yemen halkını ve onların liderliğini" selamladı

Al-Nakhala, Yemen'deki savaşın ve üzerindeki kuşatmanın sona ermesi çağrısında bulundu ve savaşı sona erdirmek için tüm çabaları memnuniyetle karşıladı.

İslami Cihad Genel Sekreteri, Filistin halkının "hala cihat ve direniş çağında olduğunu ve hala Filistin ve Kudüs'teki tarihi haklarına bağlı kalma çağında olduklarını ve bugün daha hayati ve daha yetenekli olduklarını belirtti.

Raad: Normalleşme, ulusun ve yeteneklerinin küçümsenmesini artırdı

Lübnan Direniş Sadakat Bloğu başkanı Muhammed Raad, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "cesur ve sabırlı Filistin halkı, tüm topraklarını özgürleştirmeye kararlı olduğunu kanıtladı" dedi ve ekledi: Filistin halkının yanında Yemen halkının duruşundan gurur duyuyorum." dedi