El-Kassam”: İşgal, Nuseyrat katliamında biri Amerikalı 3 rehineyi öldürdü (video)

El-Kassam”: İşgal, Nuseyrat katliamında biri Amerikalı 3 rehineyi öldürdü (video)

El Kassam Tugayları, İsrailli yerleşimcilere seslenen bir video yayınlayarak, işgal hükümeti ve onun "ordunun", biri Amerikan vatandaşı olan 3 mahkumu, bu dördünü kurtarma karşılığında öldürdüğünü duyurdu.

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları'nın askeri medyası, şu başlıklı bir video yayınladı: "Hükümetiniz, diğer mahkumları kurtarmak için bazı mahkumlarınızı öldürüyor."

El Kassam, İsrailli yerleşimcilere video yoluyla seslendi ve onlara, İsrail “ordunun” Cumartesi günü dört mahkumu aynı yerden kurtarma karşılığında Nuseyrat kampındaki 3 mahkumu öldürdüğünü duyuran bir mesaj gönderdi.

El Kassam Tugayları, ölen üç mahkumdan birinin Amerikan vatandaşlığına sahip olduğunu açıkladı.

Videoda, Cumartesi günü İsrail kuvvetlerinin yüzlerce kişinin ölümüne yol açan korkunç bir katliam gerçekleştirdiği Nuseyrat kampına işgal tarafından başlatılan şiddetli ve acımasız bombalamanın sahneleri gösteriliyordu .

Videoda, aralarında çocukların da bulunduğu Filistinli sivillerin katliam sonucu yaralandığı belgelendi.

Ayrıca El Kassam, Nusayrat'ta katliam yaptıktan sonra işgal "ordusu" tarafından öldürülen üç mahkumun resimlerini de bu dördünü kurtarmak için gösterdi.

El Kassam Tugayları, videoyu yerleşimcilere gönderdiği bir mesajla sonlandırdı ve "Mahkumlarımız serbest bırakılmadıkça mahkumlarınız serbest bırakılmayacak" diyerek, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli mahkumların süresinin dolduğu yönündeki uyarısını yineledi.

El Kassam Tugayları'nın bu açıklamasının, Cumartesi günü sözcüsü Ebu Ubeyde'nin işgalcilerin Nuseyrat'ta gerçekleştirdiği katliamda ilk zarar görenlerin esirler olduğunu açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekiyor.

İşgalin, korkunç katliamlar taahhüt ederek, mahkumlarından bazılarını kurtarabildiğini vurguladı, “ama bu süreçte bazılarını öldürdü ”, “operasyonun (kalan) mahkumlar için büyük bir tehlike oluşturacağını söyledi. koşulları ve yaşamları üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır.”

"Mahkumların kurtarılması taktiksel bir olaydır"

İsrail polisinin "Sınır Muhafızları"nın özel görev birimi olan "Yamam" birliğinden bir memurun , tutukluları kurtarmak için Nuseyrat'a giren İsrail güçleriyle çatışması sırasında öldürülmesi dikkat çekiyor .

İşgal ordusunun açıklamasına göre operasyona yüzlerce askerin yanı sıra aralarında ordu, polis ve Şin Bet'in de bulunduğu çok sayıda İsrail birimi katıldı.

Esirlerin kurtarılmasıyla ilgili yorum yapan ve operasyonun savaşın gidişatında stratejik değişikliklere yol açmayacağını belirten işgal "ordu" Hava Kuvvetleri eski komutanı Eitan Ben Eliyahu, "olamaz" dedi. Operasyondan sonra Hamas'ın teslim olacağı sonucuna varılabilir."

Benzer bir pozisyonda, İsrail Askeri İstihbarat Bölümü eski başkanı Tamir Hamin de dört mahkumun kurtarılmasının "taktik bir olay" olduğunu doğruladı ve "İsrail'in kendisini içinde bulduğu stratejik durumun değişmediğini" vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı