"el-Kaide Zanlılarını CIA Sorguladı"
Louai Sakka'nın avukatı Osman Karahan, bu sabah Pakistan Havayolları'na ait bir uçakla İstanbul'a gelen 3 Türk'ün, apron bölgesinde CIA tarafından 6 saattir sorgulandığını iddia etti.
25 yaşlarındaki 3 Türk'ün aileleri ise İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çocuklarını bekliyor.
İstanbul'da 2003 yılında yapılan bombalı saldırıların faili olarak tutuklu yargılanan Louai Sakka'nın avukatlığını da yürüten Osman Karahan, Pakistan Havayolları'na ait 671 sayılı uçağın bu sabah saat 09:30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptığını söyledi. Avukat Osman Karahan'ın Havalimanı Dış Hatlar Terminali içinde yapmak istediği basın açıklamasına emniyet yetkilileri izin vermedi. Karahan ve havalimanı polisi arasında bir süre tartışma yaşandıktan sonra Karahan açıklamasına havalimanı dışında devam etmek zorunda kaldı.
Uçakta bulunan müvekkilleri Mehmet Öztürk, Nazif Karlıer ve Mustafa Uyaroğlu'nun, apron bölgesinde kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından sorguya alındıklarını iddia etti. Sorgulamayı yapanların CIA Ajanları olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Karahan, "Müvekkillerim yaklaşık 6 saattir Türkiye sınırları içine alınmıyor. Orada kim oldukları belli olmayan insanlar tarafından sorgulanıyorlar. Bu yapılanın hiçbir hukuki yönü yok. Eğer bir suçları varsa, pasaport kontrolünden sonra alınıp karakola götürülmesi gerekir." diye konuştu.
Müvekkilleri ile görüştürülmediğini ve tehdit edildiğini savunan Karahan, Bakırköy Savcısı'nın da havalimanında yapılan işlemden haberi olmadığını savundu. Apron bölgesinin Türkiye sınırları içinde olmadığını hukuki olarak uluslararası statüde sayıldığını aktaran Karahan, "Müvekkillerim 6 saattir Türkiye'ye alınmıyor. Uluslararası statüde bulunan bir bölgede uluslararası kişiler tarafından sorgulanıyor. Cumhuriyet Savcımızla görüştüm onun bu konuda bilgisi yok." diye konuştu.
Bu arada sorgulandıkları iddia edilen 3 Türk'ün ailesi ise Havalimanı'nda bekleyişini sürdürüyor.
