El Fetih Hareketinin Askeri Kanadı   El Aksa Şehitleri Tugayları,  Seferberlik İlan Etti

El Fetih Hareketinin Askeri Kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları, Seferberlik İlan Etti

El Aksa Şehitleri Tugayları, savaşçıları arasında genel ve askeri seferberlik ilan ederek Filistin'in tüm topraklarında İsrail ordusuyla çatışmanın başladığını duyuruyor. mesleğin

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cuma akşamı El Aksa Şehitleri Tugayları, savaşçıları arasında genel ve askeri seferberlik ilan etti ve ayrıca tüm Filistin'de İsrail ordusuyla çatışmanın başladığını duyurdu.

El Fetih hareketinin askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları, Kudüs'ün kuzeyinde bir grup yerleşimciyi hedef alan ve 8 İsraillinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırı hakkında yorum yaptı.

El Aksa Tugayları'nın resmi internet sitesinde ve kanalında yer alan "Telegram" uygulamasındaki kısa bir mesajda Filistin halkının çaresiz olmadığını ve koşulların patlamasının işgal suçlarının kaçınılmaz bir sonucu olduğunu teyit etti.

Açıklama, Kudüs'te 8 İsrailli'nin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı silahlı saldırının ardından geldi.

Komisyon yaptığı açıklamada şunları ekledi: "Bu konuda israil'i defalarca uyardık, ancak güvenlik sistemi ve uluslararası hukuk, saldırganlığı durdurma ve Filistin kanının akmasına son verme çağrılarına yanıt vermedi ve bunun yerine şüpheli uluslararası sessizliği koydu. suçlu Ben Gfir'e suçlarını işlemesi için yeşil ışık yaktı dedi

El Fetih Hareketi'nin Seferberlik ve Örgütlenme Komisyonu, uluslararası toplumu "işgal hükümetinin saldırgan davranışlarını dizginlemeye ve Filistin halkı için işgalden kurtuluş ve özgürlükle adaleti sağlamaya yönelik sorumluluklarını üstlenmeye" çağırdı.

Ne Olmuştu ?

Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina kasabası yakınlarındaki Nabi Yaqoub yerleşimine düzenlenen silahlı saldırıda 8 yerleşimci öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.