El-Ezher: Hollanda ve İsveç Malları Boykot Edilsin

El-Ezher: Hollanda ve İsveç Malları Boykot Edilsin

Mısır El-Ezher İslam Merkezi, İslam ümmetine Kur’an-ı Kerim’e destek için güçlü ve birlik içinde bir duruş sergilemeleri çağrısında bulundu. Müslümanlardan tüm Hollanda ve İsveç mal ve ürünlerini boykot etmelerini istedi.

El Meyadin sitesinin haberine göre, El Ezher 25 Ocak tarihinde bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadeler yer aldı: Tüm Hollanda ve İsveç ürünlerinin boykot edilmesi, bu iki ülkenin hükümetlerinin dünyadaki bir buçuk milyar Müslümanı aşağılamalarına ve ifade özgürlüğü, insanlık ve ahlak dışı değerler kisvesi altında yapılan bu suçları desteklemekte ısrar etmelerine uygun bir yanıttır.

Aynı halde El Ezher, İslam milletlerinin bu boykota uyması, çocuklarını, gençlerini ve kadınlarını bu boykottan haberdar etmesi gerektiğini vurguladı. Çünkü Müslümanları kışkırtanların üretim ve tüketim kanunları dışında hiçbir şeyi kutsal saymadıklarını ancak mali ve ekonomik kısıtlamalarla karşılaştıklarında anladıklarını ifade etti.

El Ezher defalarca İsveçli yetkilileri İslam’ın mukaddesatına hakaret etmek ve dünyadaki Müslümanları kışkırtmakla suçlamıştı.

Ayrıca bu merkez tüm insanları, uluslararası kuruluşları ve dünya liderlerini dini mukaddesata hakaret etme girişimlerine karşı mücadele etmeye çağırdı.

İsveç ve Danimarka’da aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın İsveç’teki Türk büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmasından sadece birkaç gün sonra Hollanda’da İslam karşıtı Pegida hareketinin lideri Edwin Wagensfeld de Lahey’deki parlamento binasının önünde Kur’an-ı Kerim’i yırttı.(İqna)