Ekim Ayı  Filistin'de Kanlı Ve  İsrail Zülümü Altında Geçti

Ekim Ayı Filistin'de Kanlı Ve İsrail Zülümü Altında Geçti

Geçen ay üç kişi şehit oldu yaklaşık 400 tutuklama gerçekleşti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kudüs Valiliği tarafından çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre İsrail işgalcilerinin kurşunlarıyla 3 vatandaş şehit oldu , valilikten 400 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Rapora göre şehid olan isimler şu şekilde: İşgal altındaki Kudüs'ün güneydoğusundaki Al-Eizariya kasabasından Fayez Khaled Damdom (18 yaşında), Anata kasabasından Uday Al-Tamimi (22 yaşında) ve Barakat Musa Odeh. (49 yaşında )

Kudüs vilayetinde bu yılın başından bu yana şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirterek, cenazeleri teslim edilen şehit sayısının Al-Tamimi ve Odeh adlı iki şehidin cesetleriyle birlikte 21'e ulaştığını kaydetti.

Kudüs Valiliği , (23 kadın) ve yaklaşık (46 çocuk) dahil olmak üzere valiliğin tüm bölgelerinde yaklaşık (401) kişinin tutuklandığını kaydetti.

İstatistiklere göre işgal güçleri ve yerleşimciler tarafından şiddetli dayak ve saldırılar nedeni ile y sonucu yaklaşık (123) kişi yaralandı.

8224 yerleşimcinin ağır silahlı özel kuvvetlerin sıkı koruması altında Ekim ayı boyunca Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenledeği bildirildi

Kudüs Valiliği raporu , ırkçı işgal mahkemelerinin Kudüslü mahkumlara (12) idari gözaltı cezası dahil olmak üzere (31) fiili hapis cezası ve Kudüslü vatandaşlara karşı (28) ev hapsi kararı verdiğini belirtti.

Kudüs Valiliği şunları söyledi: "İşgal hala Kudüs'te eğitime karşı şiddetli bir savaş yürütüyor ve İsraillilere bunu yapmaya çalışıyor . Bilgi onu yeniden basıyor.

Raporda , işgal makamlarının işgal altındaki Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde (4) tehlikeli yerleşim projesini ve işgal altındaki topraklar içinde Kudüs şehrinin topraklarında kurulan yerleşimlerde yüzlerce yeni yerleşim birimi inşa etmek için bir yerleşim planını onayladığı belirtildi.

İşgal makamları ayrıca, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehri ile ilgili Yahudi anlatısını sunmak için Zion Dağı'nda gizli bir tünel açmak, burayı turistik bir miras alanına dönüştürmek için iki milyondan fazla şekel ayırdı ve 135 yeni yerleşim biriminin inşasını onayladı.

Rapora göre ayrıca Şeyh Cerrah mahallesindeki yerleşimci sayısının ikiye katlanacağı 3 yerleşim planı onaya hazırlandı .