Ebu Ubeyde: Son Üç Gün içinde 60 Askeri Aracı İmha Ettik

Ebu Ubeyde: Son Üç Gün içinde 60 Askeri Aracı İmha Ettik

El Kassam sözcüsü: Son üç gün içinde 10'u asker taşıyıcı dahil 60 İsrail askeri aracını hedef aldık ve düşmanın suçlarıyla uğraşırken yaşadığı histerik durum, onun zafere dair inanç eksikliğinin bir göstergesidir.

Hamas hareketinin askeri kolu El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde günü yaptığı açıklamada, El Kassam savaşçılarının Gazze'de son üç gün içinde 10' asker taşıyıcı dahil 60 İsrail askeri aracını hedef aldıklarını belirtti.

Ebu Ubeyde, Kassam mücahitlerinin bir zırhlı personel taşıyıcıyı hedef alması sonucu en az 7 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.

Kassam Sözcüsü, İsrail güçleri tarafından işgal edilen ve hizmet dışı kalan Rantisi Hastanesi’nde de İsrail ordu güçleriyle çatışmalara girdiklerine işaret ederek, “Elit birliklerden 25 mücahit, pazar günü öğleden sonra Rantisi Hastanesi’ndeki düşman güçlerini hedef alan seri saldırılar düzenledi.” diye konuştu.

Hastanenin yakınındaki zırhlı personel taşıyıcıdan inen 4 İsrail askerinin Kassam mensuplarınca “sıfır mesafeden” hedef alınarak öldürüldüğünü kaydeden Ebu Ubeyde, "Çatışmalarda bir Kassam mensubu da şehit oldu." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun aktardığına göre, 27 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 66'ya çıktı.

Kaynak: Şarkul Awsat -tevhidhaber