Ebu Ubeyde: 'Aksa Tufanı' iki Yıllık Hazırlıktan Sonra Yapıldı

Ebu Ubeyde: 'Aksa Tufanı' iki Yıllık Hazırlıktan Sonra Yapıldı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim’de gerçekleştirdikleri Aksa Tufanı operasyonu için iki yıl hazırlık yaptıklarını söyledi.

İşgalci siyonist güçleri, Gazze’ye yönelik yürüttüğü hava bombardımanına paralel olarak kara operasyonu hazırlıkları yaparken, Hamas’tan Aksa Tufanı operasyonuna dair detaylara ilişkin açıklama geldi. Konuya dair videolu bir açıklama yayımlayan Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, operasyona hazırlığın Mayıs 2021’de siyonist rejim ile Hamas arasında yaşanan çatışmaların sona erdiği gün başladığını bildirdi.

Seyfu’l Kuds (Kudüs’ün Kılıcı) olarak isimlendirilen 2021 yılındaki çatışmalar, Hamas’ın Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskılara cevaben işgal edilmiş topraklarda düzenlediği füze saldırılarıyla 10 Mayıs 2021’de başlamıştı. Operasyon, 21 Mayıs’ta sona ermişti.

Söz konusu çatışmalarda 200 Filistinli şehit olmuş 13 işgalci ise ölmüştü.

Silah üretimi
Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonu için gerekli silahların yanı sıra, operasyonun yapılacağı günkü hava ve saha şartlarını da çalıştıklarını ifade ettiği açıklamasında, operasyonda kullandıkları füze ve dronların tamamen kendileri tarafından üretildiğini ifade etti.

Operasyonun hedef aldığı noktalara ilişkin detaylı bilgi veren Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun temel hedefinin siyonist rejimin Gazze’ye yönelik muhtemel kara operasyonundaki hareket noktalarını imha etmek olduğunu dile getirdi.

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonuna 3 bin Hamas savaşçısının katıldığını ve operasyonu öncesi başarısızlık ihtimalini önlemek için sert tatbikatlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

Kara operasyonu uyarısı
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonuna hazırlanmasına da değinen Ebu Ubeyde, “düşmanın böyle bir operasyon yapması halinde ağır kayıplar vererek başarısız olacağını” söyleyerek, “İsrail’in kara operasyonunu göğüslemek için yeterli gücümüz var” diye konuştu.