Ebter Kavim Asker Arıyor!

Ebter Kavim Asker Arıyor!

WhatsApp aracılığıyla... İşgal ordusu bir ay boyunca yedek hizmete katılacak asker arıyor

srail medyası, savaşın başlangıcından bu yana İsrail nüfusunun yalnızca %3'ünün rezervlerde görev yaptığını ve bu da birliklere kayıt oranının düşük olduğunu ortaya çıkardı.

İsrail "Ordusu", "bilgi güvenliğini" öne sürerek rezervlere kayıt oranlarını ayrıntılı olarak vermeyi reddetti, ancak İsrail "Ordusunun" yedek askerlerin "bitmiş" olduğunun farkında olduğunu vurguladı.

İnternet sitesine göre, maruz kaldıkları baskılar ve yüksek maliyetler nedeniyle insan gücünü uzun süre muhafaza etmenin zor olduğu bir ortamda, Gazze'den kuzey sınırına kadar savaşın yükünü küçük bir grup yedek asker taşıyor. kişisel yaşamları hakkında.

İşgal hükümeti, İsrail “Ordusunun” yedek asker sayısını 350.000'e çıkarmasına izin veren bir kararı onayladı; bu karar, Ağustos ayı sonuna kadar yürürlükte kalacak.

Emniyet Bakanlığı'ndaki kaynaklar, bunun muharebe oluşumundaki doğal ve rutin bir artış olduğunu söyledi.

İnternet sitesinde, iç yedek asker gruplarının bu hafta Gazze'deki “Netzarim” ekseninde sıkıntısı çeken bir tugay için bir aylığına yedek asker alımı yapılması çağrısında bulunan bir duyuru yayınladığı belirtildi.

Yedek asker sıkıntısı çeken başka bir tabur tarafından yapılan açıklamada, "Yedek bir tabur, kuzeydeki operasyonel operasyona katılmak üzere ağır kamyon şoförleri arıyor" dedi.

İsrail medyası, askeri liderlerin haftalar önce sosyal medya platformları aracılığıyla insanları İsrail "ordusuna" savaşçı olarak almak için aradığını ortaya koyduğundan, bu askerlik hizmetine katılmak için çevrimiçi çağrıların gönderildiği ilk sefer değil.

İsrail kanalı "i24news", web sitesinde, Facebook'taki özel gruplarda yayınlanan ve askeri komutanların "özel eğitime sahip savaşçılar" aradıklarını duyurdukları bir gönderi hakkında konuştu.

Gönderinin yazarı konuya ilişkin şu yorumu yaptı: " Bitkin askerler var ve biz aktif insanlar arıyoruz. Biz sadece yardım etmek isteyen insanları internette arıyoruz."

Şöyle devam etti: "İsrail ordusu savaşmaya çok zaman harcıyor ve biz de savaşan askerler arasında değişiklikler yapmak istiyoruz ki böylece yükü herkes arasında iyi paylaşabilelim."

İsrail medyası, İsrail “ordusundaki” subayların, erkeklerin ve hatta kadın askerlerin savaşa dönmeyi reddettiğini ve sağlık sorunları yaşadıklarını iddia ederek kaçmaya çalıştıklarını ortaya çıkardı.