Dünyada İngiliz İşgali Artıyor

Dünyada İngiliz İşgali Artıyor

İngiliz Ordusu dünya çapında daha geniş bir alana yayılma kararı aldı

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kraliyet Silahlı Kuvvetleri için Kara Kuvvetleri Modernizasyon Planı'nda, Birleşik Krallık'ın dünyanın farklı bölgelerindeki potansiyel tehditlere daha iyi yanıt verebilmek için önümüzdeki yıllarda küresel askeri varlığını artırmayı planladığını belirtti.


"Geleceğin Askeri" olarak adlandırılan belge, ana "karasal bölgesel merkezlerin" Almanya, Kenya ve Umman'da bulunacağını gösteriyor.

Ek olarak, havadaki "16. tugay" ve ordunun "1. havacılık tugayı" temelinde, gerekirse düşmanlıkları yürütmek ve insani yardım sağlamak için kullanılabilecek bir "küresel yanıt" kuvveti oluşturulacak.
Bu kuvvet ayrıca uzman bir tabur, bir lojistik tabur, bir topçu bataryası ve yeni Apache ve Chinook helikopterleri ile güçlendirilecek.
İngiliz medyası, "şiddet içeren aşırılık yanlısı örgütlere karşı koymak ve düşman devletlerden gelen tehditlerle mücadele etmek" için "Korucu Alayı"nı da içerecek özel amaçlı bir askeri tugay oluşturulacağını ve bu birimin karışık çatışmalara katılmakta uzmanlaşacağını da sözlerine ekledi. bu olayın amacının Somali dahil olmak üzere Doğu Afrika'da gerilla karşıtı operasyonlar yürütmek. olduğu belirtiliyor
İngiliz Savunma Bakanlığı'na göre, program "son 20 yıldaki en radikal değişiklik" ve kara kuvvetlerini silahlandırmaya yönelik bütçe harcamasının 33 milyar sterlinden 41,3 milyar sterline çıkarılmasını içeriyor.