Dünya Bankası  : Türkiye'de Konutların Güvenli Olması İçin  465 Milyar Dolar Para Harcanması Gerkiyor

Dünya Bankası : Türkiye'de Konutların Güvenli Olması İçin 465 Milyar Dolar Para Harcanması Gerkiyor

2021'de yayımlanan Dünya Bankası raporu konutlar için ne kadar para harcanması gerekir sorunu cevapladı

2021'de yayımlanan Dünya Bankası raporunda Türkiye'nin ülke genelinde konutları güvenilir hale getirmesi için 465 milyar dolar harcaması gerektiği tahmin edildi.

Middle East Eye'ın Aralık 2021 tarihli Dünya Bankası raporuna dayandırdığı haberine göre, ülke genelindeki binaların yalnızca yüzde 4'ünde dönüşüm sağlandı. Washington merkezli kuruluş, raporunda Türkiye'deki şehirlerin konut stokunun "büyük bir kısmının 2000 öncesi inşa edildiği", sismik ve iklimsel tehditlere karşı "büyük oranda savunmasız" olduğu belirtildi.

Raporda, konutların "acilen" güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda, ülke genelinde 6,7 milyon binanın yapısal güçlendirme ve yeniden inşa gerektirdiği bilgisi verildi.

Depremler, iklim değişikliği ve seller gibi diğer doğal afetlerden korunmak için yapılması gereken harcama tutarı 465 milyar dolar olarak tahmin edildi.

84 milyar dolar maddi hasar öngörüsü yapılmıştı

TÜRKONFED, 1999'daki Gölcük depremi verilerini kullanarak yaptığı çalışmada 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 72 binden fazla can kaybına ve 84 milyar dolardan fazla maddi hasara neden olabileceğini öngörmüştü.

Dünya Bankası raporuna ulaşmak için tıklayın

T24