Diyarbakır'da Hasar Tespit Çalışması Tamamlandı
Diyarbakır'daki patlamada maddi hasara uğrayan vatandaşların zararlarının giderilmesi amacıyla oluşturulan hasar tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı.
Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş yaptığı açıklamada, Yenişehir beldesinde askeri personeli taşıyan sivil servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda, maddi kayba uğrayan vatandaşların zararlarının tazmin edilmesi amacıyla komisyon başkanlığında, 5 ekipten oluşan bilirkişinin çalışmalarının büyük oranda tamamladığını söyledi.
Bilirkişinin raporlarının incelenmesinin ardından, zararınbelirleneceğini ifade eden Yeşilbaş, "Henüz zarar ne kadar bilemiyoruz. Bilirkişi raporlarının ardından durum netleşecek. Daha sonra zararlar tazmin edilecek" dedi.
3 Ocak'ta, Yenişehir semtindeki Mimar Sinan Caddesi'nde askeri personel servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 kişi ölmüş, 68 kişi de yaralanmıştı.
