“Direnişi sürdür halka hizmete devam et”

“Direnişi sürdür halka hizmete devam et”

Hizbullah'ın seçimlerde ana sloganı: Direnişi sürdür halka hizmete devam et

El-Menar haber ajansının aktardığına göre Şeyh Naim Kasım yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu seçim halkın iradesini temsil edecek ve millet bu yeni aşamada kimi temsilci olarak istediğini söyleyecektir. Seçim kampanyamızın amacı Lübnan'ı siyonist düşmandan korumak ve halkın ekonomik, sosyal ve tıbbi alanlardaki sorunlarını çözmektir."

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı daha önce şu açıklamada bulunmuştu: "Hizbullah'ın parlamento seçimlerinde ana sloganları "direnişi sürdürmek" ve "halka hizmet etmek". Gerçek şu ki Lübnan'daki seçim savaşı çok zorlu."

Şeyh Naim Kasım, "Bunun nedeni, Hizbullah'ın diğer tarafının ABD ve Basra Körfezi'ne komşu ülkelerin uluslararası desteği ve parasıyla savaşa girmesidir. Hizbullah karşıtlarının temel amacı, meclistedeki sandalye sayısını kontrol etmek ve direnişi ortadan kaldırmaktır." diye belirtti.

Lübnan parlamentosundaki Direnişe Bağlılık fraksiyonunun bir üyesi olan İbrahim el-Musavi geçtiğimiz günlerde şöyle demişti: "Amerikalılar, ülkenin parlamento çoğunluğunu değiştirmeye çalışmak için Lübnan'ın ekonomik durumundan yararlanıyor. Lübnan'la başa çıkmak için Amerika'nın son aracı parlamento seçimleridir. Lübnanlılar direnişten asla vazgeçmeyecektir."

Daha önce, Hizbullah'ın yürütme konseyi başkan yardımcısı Şeyh Ali Damuş yaptığı bir açıklamada şöyle demişti: "ABD'nin, Batı'nın ve Suudi Arabistan'ın talep ve tercihlerini Lübnan halkına dayatmasına izin vermeyeceğiz. Lübnan halkı, milletvekillerini kendi özgür iradesiyle seçmelidir." (Ajanslar)y