Direniş Refah'ta sıfır mesafeden 15 İsrail askerini avlıyor...

Direniş Refah'ta sıfır mesafeden 15 İsrail askerini avlıyor...

Mescid-i Aksa Tufanı destanının 225. gününde Filistin direnişi, özellikle Cebeliye ve Refah'ın doğusunda işgal güçleriyle karşı karşıya gelmeye devam ederken, işgalci teçhizat ve teçhizat açısından ağır kayıplar veriyor.

Filistinli direniş grupları, özellikle işgal askerlerini ve araçlarını avladıkları ve onlarla yakın mesafede şiddetli çatışmalara girdikleri güney Gazze Şeridi'ndeki Refah şehri ve Cebeliye'de olmak üzere çeşitli cephelerde İsrail işgal ordusu güçleriyle menzilli ve çeşitli silahlarla yüzleşmeye devam ediyor.

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, bir grup savaşçının çok sayıda askerin barikat kurduğu bir eve baskın düzenleyerek İsraillilerle çatışması sonrasında 15 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu. Makineli tüfekler ve el bombaları sıfır mesafeden atıldı ve ardından Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki El Tanur mahallesinde bir anti-personel cihazı patlatıldı.

Bu niteliksel direniş operasyonu, Refah şehrinin doğusuna saldıran işgal güçleriyle devam eden şiddetli çatışma ve çatışmaların ortasında gerçekleşti.

Aynı bağlamda El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Al-Tanour mahallesinde İsrail'e ait Merkava 4 tankını Al-Yassin 105 mermisiyle hedef aldığını duyurdu. Bir başka açıklamasında ise "Refeh kara geçişindeki işgal güçlerini havan toplarıyla hedef aldığını" sözlerine ekledi.

Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları ise, Gazze'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki "El-Tabain Camii" civarını ağır havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu.

Cebeliye'de direniş işgale karşı çıkıyor

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampının doğusundaki Al-Taqadum ekseninde "Merkava" tankıyla "yıldırım" cihazının patlatıldığını duyurdu.

Mücahid Hareketi'nin askeri kanadı olan Mücahid Tugayları ise, İslami Cihad Hareketi'nin Filistin'deki askeri kanadı Kudüs Tugayları ile işbirliği içinde bir İsrail tankını anti-zırh mermisiyle imha ettiğini duyurdu. İsrail işgal güçlerinin Cebeliye'deki ilerleyişine karşı koyma ekseninde.

Mescid-i Aksa Şehitleri ayrıca Cebeliye'nin doğusundaki ileri ekseninde işgal ordusuna ait bir askeri aracı RPG top mermisi ile hedef aldığını, doğrudan vurulduğunu duyurdu.

Aynı şekilde "El Aksa Şehitleri Tugayları", "Şehit Cihad Cibril Tugayları" işbirliğiyle Gazze Şeridi'ndeki Merkez Valiliğin doğusundaki "Meghan" askeri bölgesini füze salvosu ile hedef aldığını belirtti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde şiddetli çatışmalar

Buna karşılık İsrail medyası, İsrail “ordunun” bugüne kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampında Hamas hareketiyle “şiddetli” çatışmalara girdiğini doğruladı.

El Kassam Tugayları, Cebaliye şehrinin doğusunda bir İsrail askerini keskin nişancı atışıyla hedef aldı ve Cebaliye kampının doğusundaki işgal "ordusu"nun komuta ve kontrol karargâhını ağır kalibreli havan toplarıyla yok etti.

El Kassam, bir Merkava tankını ve Al-Yassin 105 mermileriyle bir İsrail asker taşıyıcısını hedef aldığı ve Jabalia kampının doğusunda bir dizi işgal askerine doğru ateş ettiği sahneleri gösterdi.

Ayrıca Mücahid Hareketi'nin askeri kanadı olan Mücahid Tugayları da Jabalia'nın doğusunda İsrail'e ait Merkava tankını RPG mermisiyle hedef aldığını duyurdu. Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, "Kudüs Tugayları" ile birlikte füzeyle Gazze Şeridi'ndeki "Sderot" yerleşimini hedef alırken, "Netzarim" eksenini de hedef aldı.

Daha önce yapılan bir açıklamaya göre, İsrail işgal güçlerinin eski savaş alanlarına (Kuzey Gazze Şeridi) geri dönmesiyle birlikte, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden savaşın hedeflerine ulaşma kabiliyetine ilişkin şüphelerin artması dikkat çekicidir.

Kaynak:Haber Kaynağı