Direniş Ekseni liderleri Kudüs Gününde Birlik Vurgusu Yaptı

Direniş Ekseni liderleri Kudüs Gününde Birlik Vurgusu Yaptı

Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle Direniş Ekseni liderleri Filistin davasına ve Kudüs'e verdikleri desteğin altını çiziyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kudüs Günü vesilesiyle, Batı Asya'dan direnişçiler, işgal altındaki Filistin'e ve işgal altındaki başkenti Kudüs'e İsrail işgaline ve ülkeye yönelik kötü niyetli planlarına karşı açık desteklerini dile getirmek için açıklamalarda bulundu.

Seyyid Hasan Nasrallah

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Filistin davasının öneminin ve son zamanlarda nasıl ivme kazandığının altını çizerek, "Filistin için fedakarlık yapmaya hazır daha fazla destekçi ve direnişçi bulabilirsiniz."

"Düşmanın stratejisi, zamanla dünyanın Filistin davasını unutacağına dair bahse dayanıyordu" dedi, ancak statükonun halkların inançları, dayanıklılığı ve vizyonu nedeniyle tamamen durumun farklı olduğunu belirtti.

Seyyid Nasrallah, "Büyüyen Direniş Ekseni aynı zamanda Kudüs Ekseni olarak da adlandırılmalıdır, çünkü bu eksenin ortak merkezi noktasıdır" dedi.

Hizbullah liderine göre Kudüs, bugün önce onu savunmak, sonra onu özgürleştirmek için yeni bir bölgesel durum dayatmak için bir araya gelen bir eksene sahip. İsrail işgalini kökünden sarsan "destanlar yarattığını" söylediği Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkının çabalarına da değindi.

"Biz Hizbullah'ta kendimizi Filistin direniş gruplarındaki kardeşlerimizle birlikte ön saflarda görüyoruz [...] ve [bu eksene] ait olanların tümü, amacı onları vazgeçirmek olan abluka ve yaptırımlara maruz kalıyor. Seyyid Nasrallah , Kudüs, Filistin ve direniş ilkesinin altını çizdi.

Ancak ablukalar, yaptırımlar ve teröre karşı direncin direnişin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Kudüs'ün şehidi Hac Kasım Süleymani'nin başını çektiği Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Yemen'deki büyük şehitlerimize bağlıyız." dedi

İsmail Haniye

Hamas lideri İsmail Haniyeh bu vesileyle yaptığı konuşmada, Filistin ve İslami ve Hıristiyan kutsallarının büyük olaylar geçirmesi nedeniyle bu yıl Kudüs gününün geldiğini söyledi.

"Kahramanca operasyonlar, esas olarak direnişin seçiminin bir gurup ya da seçkinlerin değil, halkın seçimi olduğu birçok gerçeği aydınlattı. [Direniş eylemleri] Batı Şeria'nın ve halkının çatışmalar açısından önemini pekiştirdi. dedi

Yeni direniş dalgası, Kudüs, Mescid-i Aksa, geri dönüş hakkı ve tutsaklar meselesinin "müzakere masasında çözülemeyeceğini" vurguladı.

Haniyeayrıca İsrail işgalini Mescid-i Aksa'yı bölme planlarını hızlandırmaya iten iki faktörün olduğunu belirtti: bunlardan birincisi Arapların "Tel Aviv" ile normalleşmesi ve ikincisi ise "İsrail"in "dünya işgalini Ukrayna savaşıyla kullanarak" daha fazla ihlal etmek için kullanılması dedi

Ancak dünyadaki tüm büyük olaylara rağmen, "Kudüs ve Filistin davasının bir kez daha manşetlere çıkmayı başardığını" vurguladı.

Haniyeh, "Filistin halkı toprakları ve ülkeleri üzerindeki haklarını tam olarak kullanmadıkça bölgede barış ve güvenlik olmayacak" dedi.

Benzer şekilde Haniyeh, İsrail işgalinin daha fazla kırmızı çizgiyi aşma ve daha fazla aptalca eylemde bulunma girişiminin bu çatışmayı bölgesel bir çatışmaya dönüştürebileceğinin de altını çizdi.

Ziyad Al Nahalah

Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhalah, Filistin halkının İsrail işgaline karşı ülkelerine verdiği desteğin altını çizerek bu vesileyle yaptığı konuşmalara başladı.

PIJ başkanı ayrıca, iş direnişe geldiğinde İran'ın rolüne övgüde bulundu ve "İran direnişi kucaklıyor ve direniş savaşçılarının zafere ulaşması için birçok kapı açıyor" dedi.

Ayrıca Filistin halkının bu şartlar altında kardeşleri tarafından terk edilmesinin acı verici olduğunu vurguladı ve birçok ülkenin "[İsrail] işgaline tebrik mesajları gönderdiğini" kaydetti.

Ebu Ahmed Fuad

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ahmed Fuad, Kudüs gününün mazlum halkların haklarının zamanla kaybedilmeyeceğinin bir teyidi olduğunu söyledi.

Ayrıca İslam Cumhuriyeti'nin İsrail işgaliyle mücadeledeki rolüne övgüde bulundu ve "İran Direniş Ekseni'ne, özellikle Filistin direnişine katkıda bulunuyor ve güçlü bir şekilde destekliyor."

Fouad, "Filistin halkının özgür iradesi ve Direniş Ekseni'nin desteği zaferle sonuçlanacak" dedi.