Dikkat Çeken Adım! Orduya Dev Bütçe Ayırdılar

Dikkat Çeken Adım! Orduya Dev Bütçe Ayırdılar

Cezayir: Ordu için 21 milyar dolarlık benzeri görülmemiş bir bütçe

Cezayir'in 2024 yılı genel bütçe taslağı, Milli Savunma Bakanlığı'na 2 milyar 926 milyar Cezayir dinarı ya da yaklaşık 22 milyar dolar (Cezayir'deki cari döviz kuruyla yaklaşık 21,6 milyar dolara eşdeğer) tutarında büyük bir bütçe tahsis edildiğini ortaya koydu. .

Cezayir ordusu , Sahel bölgesinde gelişen güvenlik olaylarının baskısı altında bu yıl bütçesini ikiye katlayan hükümetin orduya ülke tarihindeki en büyük bütçeyi ayırmasıyla 2024'te de benzeri görülmemiş bir harcama hızına devam edecek.

Ordunun bütçesi 2008'e göre 11 kat artmış oldu.

Genel bütçeye ilişkin resmi rakamlara göre, gelecek yıl ordu bütçesi, Cezayir'in savunma bütçesini ikiye katlayarak 12 milyar dolar civarından sonra ilk kez 22 milyar dolara ulaştığı yıl olan 2023'teki harcama limitleri dahilinde kaldı.

Bu kararla birlikte Ordunun bütçesi 2008'e göre 11 kat artmış oldu.

Afrika'nın askeri konularda uzmanlaşmış internet sitesi "Africa Military" tarafından hazırlanan sınıflandırmaya göre, ordu sayısının 130.000 muvazzaf askere ve ilave 150.000 yedek askere ulaştığı bir dönemde Cezayir, Afrika'da askeri bütçe açısından birinci sırada yer alıyor Aynı Cezayir zamanda savaş uçakları, tanklar ve toplar da dahil olmak üzere geniş bir modern askeri teçhizat cephaneliğine de sahip.

Kaynak:tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı