Devrim Muhafızları Irak'ın Kürdistan bölgesinde Teröristlere Karşı Operasyon Başlattı

Devrim Muhafızları Irak'ın Kürdistan bölgesinde Teröristlere Karşı Operasyon Başlattı

İran Devrim Muhafızları, Irak'ın Kürdistan bölgesindeki terör gruplarının karargahlarını hedef alıyor ve bu gruplar hareketlerini durdurana kadar saldırılarını sürdüreceğini ilan ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün, İran Tasnim Ajansı, İran Devrim Muhafızları'nın Irak'ın Kürdistan bölgesindeki terörist grupların karargahlarını füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını bildirdi.


Ajansa göre, İran Devrim Muhafızları kara kuvvetleri, Irak'ın Kürdistan bölgesinde teröristlere yönelik şiddetli saldırılar düzenleyerek, "bu gruplar hareketlerini durdurana kadar saldırılara devam edeceklerini" bildirdi.

Geçen Eylül ayında Devrim Muhafızları kara kuvvetleri, "Irak'ın Kürdistan bölgesinde İslam devrimine karşı çıkan terör örgütlerinin karargah ve merkezlerini topçu bombardımanı yoluyla hedef almaya" başladığını duyurdu.

Muhafızlar o zaman yaptığı açıklamada, "Operasyonlarımız sürdürülebilir güvenliği sağlamayı, teröristlerin faillerini cezalandırmayı ve Kürdistan bölgesi yetkililerini uluslararası kararlarla ilgili sorumluluklarını ve yasal görevlerini üstlenmeye zorlamayı amaçlıyor" dedi.

Tasnim Ajansı'nın kaynaklarına göre, İran'ın Irak'ın Kürdistan bölgesindeki operasyonlarını 16 Ekim'de " önceden belirlenen hedefleri imha " ettikten sonra askıya alması dikkat çekicidir.

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Mohammad Bagheri, "İran'ın ülke sınırlarının arkasında 3 bin silahlı teröristin varlığına müsamaha göstermeyeceğini" teyit ederek , ülkesinin "özellikle Kürdistan bölgesinde onlarla yüzleşeceğini" vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian da daha önce Irak hükümetinden Kürdistan bölgesinin İran'a yönelik tehditler için bir sıçrama tahtasına dönüşmesine izin vermemesini talep etmişti.