Devrim Muhafızları : ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'la Hesaplaşacağız

Devrim Muhafızları : ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'la Hesaplaşacağız

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ABD'nin çeşitli komplolarla İran halkının inancını hedef almayı planladığını belirtti.

Şiraz'daki Şahçırak terör saldırısında şehit düşenlerin cenaze töreninde konuşan General Selami, ''ABD halkımıza yaptırım uygulayarak sizi teslim olmaya, ilaç vermeye ve ihracat ile ithalatı izin vermeye çalıştı, ancak siz güçle yaptırımları devre dışı bıraktınız ve denizlerde gemilerimizin güvenli şekilde hareket etti. Biz ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan'la hesaplaşacağız. Bizden ne aldılarsan geri aldık. İHA'larını vurduk ve bir kez daha ABD'nin hiçbir halt etmeyeceği kanıtlandı'' diye belirtti.

Terörle ve emperyazlizmle mücadele kahramanı General Süleymani'yi şehit ettiklerinde ABD'nin Irak'taki güç simgesi olan üssünü füzelerle hedef aldıklarını dile getiren General Selami, ''Yine bir kez daha ABD'nin hiçbir halt etmeyeceği kanıtlandı. Kandırılmış az sayıdaki gençlerimize şunu söylüyorum: Düşmanın psikolojik operasyonlarına kanmayınız. ABD'nin İranlı gençlerle ilgili arzusu nedir biliyor musunuz? ABD, İran'ı yenemediğimiz için İranlı gençleri Amerikalılaştırmalıyız diyor'' diye konuştu.

General Selami konuşmasını şöyle sürdürdü:

ABD'nin gençlerimizle ilgili rüyası ve istediği imaj, sadece öldürülmeleridir. İster bu gençler devrimci olsun isterse kaosçu. ABD gençlerimizin geri kalmış, üniversite, çarşı ve ekonominin kapalı, caddelerimizin ise güvensiz ve huzursuz olmasını istiyor.

ABD'nin İran'la ilgili imajı, kaosçular tarafından kamu mallarının ateşe verilmesi ve esir ve geri kalmış bir ülkedir.

Şehitlerin cenazeleri, fitne mihraklarının niteliğini ortaya koydu. Kadın, Yaşam, Özgürlük diyenler Şahçırak terör saldırısındaki kadın şehitleri görmüyor mu? Onlar hangi suçla şehit edildi?

Çürümüş ve köhne ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan rejimlerine aynı bu gençlerle sizinle hesaplaşacağımızı ve intikam alacağımızı belirtmek isteriz. ABD Başkanı Biden birkaç gün önce İran devletinin bizim müdahalemizi bahane ederek bu kaosu yatıştırmasın diye İran olaylarına fazla karışmayız dedi.

Sizi İran'dan ve bölgeden defettik ve bu topraklardaki arzularınızı gömeceğiz.

Suudi Arabistan'a ve kontrolündeki medyaya, bu fitnelerin yöneticilerine şunu diyorum: sizinle de hesaplaşacağız. Siz görüntü gösterip kışkırtıyorsunuz. Bir halkın huzurunu bozup kendinizin huzurda yaşamanıza izin vermeyiz. Huzurunuzu bozacağız''

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ülke genelinde devam eden protestolarla ilgili eylemcileri uyararak cumartesi (29 Ekim) gününün sokağa çıktıkları son gün olacağını belirtti.(Ajanslar)