DEVA  Partisinde Şeyh Said Polemiği

DEVA Partisinde Şeyh Said Polemiği

Deva Partisinde Şeyh said polemiği yaşandı

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, resmi ideolojinin kendi yazdığı yalanlarla ‘Kürtçü ve İngiliz ajanı’ diye mahkum ettiği Şeyh Said’i andı. Partinin genel başkan yardımcısı Burak Dalgın ise ‘Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz. Deva Partisi’nin kuruluş iddiası nettir’ sözleriyle Ülsen’e tepki gösterdi.

‘Şeyh Said ve arkadaşlarının İstikal mahkemelerince idam edilişinin 96 yıldönümü. İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için iktidarı harekete geçmeye davet ediyorum’ diyen Cihan Ülsen, partisinin genel başkan yardımcısının eleştirisinin ardından bir paylaşım daha yaptı

TARİH ANLAYIŞLARI, İLKOKUL MÜFREDATINDAN ÇIKAMAMIŞ

Ülsen, ‘İktidar karşıtı cephede konumlanarak otoriterlikten rahatsız olanların önemli bir kısmının yakın tarih anlayışı, resmi ideolojinin ilkokul müfredatından çıkamamış görünüyor. Bugün kendilerine yönelen otoriterliğe başka bir otoriterliği olumlayarak karşı çıkmak büyük bir hezeyandır’ dedi.