Depremzedeler İsrail Kurtarama Ekibine Tepki Gösterdi: Siz Teröristsiniz

Depremzedeler İsrail Kurtarama Ekibine Tepki Gösterdi: Siz Teröristsiniz

Depremden sonra Türkiye'ye gelen bir İsrail ekibinin sözcüsü, Türkiye'nin İsraillilerin ülkedeki varlığını reddettiğini ve onları terörist olarak nitelendirdiğini belirtiyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Almayadeen.net 'te yer alan habere göre Türkiye'nin Güney kesimlerini vuran depremin ardından Türkiye'ye gelen İsrail ekibinin sözcüsü, Türklerden birinin "Siz teröristsiniz" diyerek ekibe seslendiğini söyledi.

Sözcü Dvir Dimri, İsrail "Kanal 12"ye, ekibin kimliğini ifşa etmekten korkup korkmadığı sorusuna yanıt olarak şunları ekledi: "Evet, insanlardan biri bizimle konuştu ve bize tepki gösterdi dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Dairesi Başkanlığı verilerine göre , Pazartesi günü sabah saatlerinde ülkenin güneyinde meydana gelen depremde ölü sayısının 5 bin 400'ü , yaralı sayısının ise 31 bini geçmesi dikkat çekiyor.

Deprem Dairesi Başkanlığı, depremin etki alanının yaklaşık 110 bin kilometrekarelik bir alanı kapsadığını belirterek, "Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları tüm imkanlarıyla devam ediyor."

Türkiye ve işgalci taraf, geçen Ağustos ayında, yıllarca süren anlaşmazlıklardan sonra , diplomatik ilişkilerin tamamen yeniden kurulmasını ve aralarındaki büyükelçilerin yeniden değişimini onayladı, ancak bu adım elbette halkın desteğini almıyor.

Bazı İsrailliler, Aralık 2022'deki Katar Dünya Kupası'nda olduğu gibi, orada bulunmaları çeşitli Arap halkları tarafından reddedildiği için kimliklerini göstermekten korktukları durumlarla karşı karşıya kaldı.

Katar'daki Dünya Kupası müsabakasının başlamasından bu yana, Arap ve uluslararası izleyicilerin İsrail kanallarına röportaj vermeyi reddettiğini gösteren bir dizi video yayıldı.

İsrailli muhabirlerden biri, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda o sırada televizyon röportajı yapmayı reddeden kitlelerin tavırlarından rahatsız olduğunu dile getirdi.