DEAŞ'ı ABD Kurmuş! Yıllar Sonra Gelen İtiraf!

DEAŞ'ı ABD Kurmuş! Yıllar Sonra Gelen İtiraf!

Tekfirci Terör örgütü DAEŞ’in öldürülen lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin eşi Ümmü Hüdayfe'nin yıllar sonra gelen açıklamaları "DAEŞ'i ABD kurdu" iddialarını güçlendirdi.

Tekfirci DAEŞ örgütünün öldürülen lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin eşi yıllar sonra BBC'ye bir röportaj verdi. Ümmü Hüdayfe konuşmasında Bağdadi ve ABD'ye ilişkin çok ilginç bir bilgiyi kamuoyu ile paylaştı. Hüdayfe'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD eski Başkanı Trump'ın, Irak eski Başbakanı Maliki'nin de aralarında olduğu dünyanın pek çok devlet adamı, medya organı ve gazetecileri tarafından DAEŞ'in kuruluşuna ilişkin sarf edilen sözler akıllara geldi.

BAĞDADİ ABD GÖZALTISINDAN SONRA DEĞİŞTİ

Yıllarca Irak ve Suriye'de binlerce kişiyi katleden terör örgütü DAEŞ'in ABD tarafından kurulduğu bu güne kadar birçok kişi ve kurum tarafından öne sürülmüştü. İddialar resmi olarak doğrulanamasa da DAEŞ'in kuruluşuna ilişkin ABD'nin etkinliği hep gündem de olmuştu. Terörle bağlantılı suçlar nedeniyle şu anda hapishanede bulunan Bağdadi'nin eşinin sözleri DAEŞ'i ABD'nin kurduğu iddialarını güçlendirdi.

Irak’ta hapishanede tutulan Hüdayfe, 1999 yılında evlendiği Bağdadi'nin ABD ile 2005 yılındaki ilişkisinin ardından eşinde büyük bir değişiklik olduğunu söyledi. Evliliğinin ilk yıllarında Bağdadi'nin “dindar ama aşırı değil... muhafazakar ama açık fikirli" bir insan olduğunu belirten Hüdeyfe, 2005 yılında Bağdadi'nin ABD güçleri tarafından gözaltına alınması ve bir yıl boyunca Bucca Kampı'nda bulunan gözaltı merkezinde tutulmasının ardından eşinin çok değiştiğini ifade etti.

Bağdadi'nin ABD hapishanesinde geçirdiği sürenin ardından giderek aşırı uçlara kayan biri haline geldiğini belirten Hüdayfe, “gözaltındayken cinsel işkenceye maruz kalmış olabileceğini” de ima etti.