DEAŞ Zulmü Sürüyor

DEAŞ Zulmü Sürüyor

Terör örgütü IŞİD militanlarının, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin 90 kilometre batısındaki El-Bağdadi nahiyesinde bulunan "Elbu Ubeydi" aşiretine mensup 150 kişiyi idam ettiği öne sürüldü.

Bağdadi Nahiyesi Müdürü Malullah Barzan el-Ubeydi, "IŞİD, Sünni Elbu Ubeydi aşiretine mensup 150 kişinin başını keserek ve bazılarının cesetlerini yakarak idam etti" ifadelerini kullandı.

Ubeydi, nahiyeye giren IŞİD militanlarının devlet dairelerini de ateşe verdiğini kaydetti.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ve bazı komutanların, El-Bağdadi nahiyesinin IŞİD'den tamamen kurtarılması için, yürütülen operasyonları idare etmek üzere nahiye yakınındaki Ayn el-Esed askeri üssüne gelmişti. Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut ise "Verilen askeri destek halen zayıf durumda" açıklamasını yapmıştı.

El-Bağdadi kasabası yakınında yer alan ve Irak'ın en önemli askeri üslerinden biri olan Ayn el-Esed, 2003'ten bu yana ABD güçleri tarafından kullanılıyor. Üste, terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Irak askerleri ve aşiret mensuplarına eğitim veriliyor.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, çeşitli kentlerdeki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.