Davutoğlu: Onlara Artık CHDP Diyebiliriz

Davutoğlu: Onlara Artık CHDP Diyebiliriz

Davutoğlu HDP EŞ Genel Başkanı'nın yurt dışında Bitlis'i Ermenistan topraklarına dahil olarak gösteren haritalar önünde konuştuğunu belirtti...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle saat 12.50'de Bitlis'e geldi. Başbakan Davutoğlu'nu, 8 Ağustos Stadı'nda, Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve diğer ilgililer karşıladı.

Eşi Sare Davutoğlu ile kente gelen Davutoğlu, Valiliği ziyaret etti ve AK Parti'nin mitinginde halka sesleniyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- CHP ile HDP neredeyse ikiz kardeş ikisi birden Diyanet ve İmam Hatibe karşı çıkıyor. CHP ve tek parti döneminde bu toprakların evlatlarının dilleri yok sayıldı bu ret politikalarını tarihin çöplüğüne attık. HDP yiğit Kürt kardeşlerimizi tarihten koparma peşinde. İkisi de diyanete karşı ne zarar gördünüz geçmişte Kürt tanımlamalarımızı istismar ederek siyaset yaptılar şimdi Alevi kardeşlerimizi istismar için Diyanete karşılar. Biz ise 77 milyon için yola çıktı. Bizim için her yerde insan onuru esastır. Tam bir eş başkan anlayışı içinde AK Parti iktidarını zayıflatmaya çalışıyorlar. Biz 2002'den bu ayana bütün bu tuzak ve yaklaşımlara meydan okuduk. Kürtçe isimleri ve ifadeleri yasaklayan anlayış vardı. Bütün Türkiye'de bunlar yapıldı. Ezeli ve ebedi kardeşlik diyoruz. Bizler bu toprakların her yerinde Türk ile Türk Kürt ile Kürt oluruz. Bütün ayrımcılıklar tarihin çöplüğüne atılmıştır. Başörtüsü yasağı bütün vatandaşlarımıza zulüm olmadı mı? 

Son rakamlar onlara bir ders oldu

- 12 yıl içinde bir yandan özgürlük diğer yandan ekonomik kalkınma dedik tamda Türkiye ayakları üzerinde durmuşken bir çok provokasyon kurdular. Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olaylarını tertiplediler. Çözüm süreci kararlılıkla sonuca erişecektir. Ekonomik kriz beklentisi içinde olanlar oldu son rakamlar onlara bir ders oldu. Mart ayında sanayi üretimi yüzde 4,7 arttı. Herkesin huzurunda bir kez daha söylüyoruz kim ne yaparsa yapsın Türkiye yoluna devam edecektir. Çözüm süreci ile kıyamete kadar kardeşlik demeye devam edeceğiz. 

Bunlar CHDP

- Ne diyor Kılıçdaroğlu " Biz Bitlis'e gelmedik. O yüzden bize oy vermediniz? Ya sen buraya gelsen ne olur? Sen Bitlis'in, Türkiye'nin ruhunu anlaman. Sen ruhunu örfünün ahlakını anlayacaksın. Onlara artık CHDP diyebiliriz. Bunlar artık aynı zihniyetin eseri.

- Bitlis Ermeni zulmünden çok çekti. HDP eşbaşkanı gidiyor yurtdışında Bitlis'i Ermenistan hartiasının dahil olduğu haritalar önünde konuşuyor.

- Bitlis'de 19 km bölünmüş yol vardı şimdi ise 270 km onlar konuşur AK Parti yapar. Şimdide inşallah Batman ve Siirt'e bölünmüş yollarla gideceksiniz. 

Davutoğlu'ndan Zeki Alasya mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zeki Alasya'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayınladı. Ahmet Davutoğlu mesajında "Değerli tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını tiyatro ve sinemaya adayan, Türk tiyatro ve sinemasının gelişiminde önemli katkıları bulunan merhum Zeki Alasya, sahneye koyduğu oyunlar ve canlandırdığı karakterlerle her zaman saygı ve takdirle hatırlanacaktır. Merhuma Cenab-ı Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.