Davutoğlu: Canımız Sivaslı'ya Emanet

Davutoğlu: Canımız Sivaslı'ya Emanet

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sivas il kongresinde partililere seslendi.

aşbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Sivas il kongresinde açıklamalarda bulundu. Merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmayan Davutoğlu Aşık Veysel'in Dava İnsanlık davası şiirinden iki kıta okudu. ABD'de yaşanan üç cinayet içinse tüm dünyada şehidlerimizin sesi olacağız dedi.
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
"MUHSİN YAZCIOĞLU'NA SELAM OLSUN"
"Anadolu'da ilmin kapılarından biri Sivas'tır. Şems-i Sivasi'nin torunları Türkiye'yi ayağa kaldıracak mıyız? Milli irade karşısında kim olursa olsun karşınızda bizi bulacaksınız. 28 Şubat'ta mili irade çiğnenmek istediğinde Sivaslı bir yiğit çıkıp buna karşı durdu. O yiğit  Muhsin Yazıcığolu'ydu. Muhsin Yazıcıoğlu'na da selam olsun. Sivas'ın yiğitlerine selam olsun.7 Haziran'da milli irade destanı yazacağız. Siyasetimiz birliği inşa etme siyasetidir.
Ne demiş Aşık Veysel:
Allah Birdir Peygamber Hak
Rabbin Âlemi Mutlak
Senlik Benlik Nedir Bırak
Söyleyim Geldi Sırası
Yezit Nedir Ne Kızılbaş
Değil Miyiz Hep Bir Gardaş
Bizi Yakar Bizim Ateş
Söndürmektir Tek Çaresi
"O TEZGAHLARI ÇOK İYİ BİLİRİZ"
İşte biz ateşi söndüreniz. AK Parti milli birliği inşa ediyor. Sivas'ta 1993'teki acıyı çok iyi bilir. Madımak'ı, Başbağları iyi bilir. O tezgahları çok iyi bilir Sivaslı.
Milleti birbirine düşürmek için ne oyunlar oynandı. Biz en büyük proje olarak çözüm süreci olarak belirledik.
"BAŞBAKAN OLARAK BİZİ DİNLİYORLAR"
Bize de nice tezgahlar kuruldu. Başbakan olarak bizi dinliyorlar, Dışişleri Bakanlığı'na kumpas kurdular. Çözüm sürecine büyük ivme kattık. Artık şiddet dili konuşulmasın. Silahlı bütün unsurlar bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmeli.
Demokratik siyasete dayalı bir çözüm süreci istiyoruz. Bir yandan çözüm diyeceksiniz diğer yandan sokağa çağıracaksınız. İzin vermeyiz.,

"CHP TİLKİ GÖLGESİNE SIĞINIYOR"
Kılıçdaroğlu halkı sokağa çağırıyor.  Kendine güveniyorsan halkı sandığa çağır.
Biz tilki gölgesine güvenmeyiz. CHP tilki gölgesine sığınıyor. Bu tilki gölgesi de Paralel Çete. Yiğit olan tilki gölgesine güvenmez.
Yiğit kendi gölgesinde yatar. Bizim de gölgemiz milletin gölgesidir.
"BİZİM TEK GÖLGEMİZ VAR O DA MİLLET"
28 Şubat'ta başörtüsüne fürüat diyenler iktidara bağlılık yemini ederken şimdi AK Parti'yi otoriterleştermekle suçluyorlar. Biz tek otoriter tanırız millet millet millet...
Ülkemizin huzuru olduğunda kimseye taviz vermeyiz. İç güvenlik paketini de haftaya çıkaracağız.
"ABD'DE ÖLDÜRÜLEN ÜÇ ŞEHİDİMİZ İÇİN SUSMAYACAĞIZ"
Geçen günlerde 3 şehidimiz oldu. ABD'de bir cani bu üç kardeşimizi öldürdü. Bu cinayetler karşısında tüm dünya sessiz kaldı. Zulüm karşısında susarsak Hz. Adem, Hz. Ali ve Hz. Hamza bize hakkını helal etmesin. Filistin'de bir zulüm varsa biz ayağa kalkacağız.

Kılıçdaroğlu Ortadoğu'yu biliyormuş gibi "Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz" diyor. Senin fikirdaşın Esed orada yüzbinlerce kardeşimizi öldürdü. Diyor ki "Suriyeliler'i geri göndereceğiz"
"CANIMIZ SİVASLIYA EMANET"
Amerika'daki 3 kardeşimiz için dünyanın her yerinde konuşacağız.
Canımızı Sivaslı'ya emanet ediyoruz. Bakın koruma amirim Sivaslı. Özel Kalem Müdürüm Sivaslı. Sivaslılar iki göreviniz var: Sivas'ın tüm köylerini dolaşıp AK Parti'ye destek isteyeceksiniz. İstanbul'daki tanıdığınızı arayacaksınız.